1 Οκτ 2013

«Η Κανέλλη, όταν έφαγε τα χαστούκια από τον Κασιδιάρη, ανέβηκε στα κεραμίδια…όταν όμως της πέταξαν γιαούρτι…» - Εύγε κ. καθηγητά!

«Η Κανέλλη, όταν έφαγε τα χαστούκια από τον Κασιδιάρη, ανέβηκε στα κεραμίδια…όταν όμως της πέταξαν γιαούρτι…» - Εύγε κ. καθηγητά!


Δεν είδαμε την εκπομπή, δεν ακούσαμε ολόκληρη την τοποθέτησή του. Μεταφέρουμε την είδηση-σχόλιο όπως ακριβώς τη διαβάζουμε στο Nonews"Η Κανέλλη, όταν έφαγε τα χαστούκια από τον Κασιδιάρη, ανέβηκε στα κεραμίδια… Όταν όμως της πέταξαν γιαούρτι, δεν ξέρω αν ο κεσές ήταν πήλινος ή από πλαστικό, δεν διαμαρτυρήθηκε…

Κι είναι και καθηγητής! Μα τι ήταν αυτό που είπε ο κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος, στην εκπομπή του Λυριτζή, στον Σκαι; Και... μάλιστα με αρκετή δόση ειρωνείας:Όταν σε βάρος της κυρίας Κανέλλη, ασκήθηκε βία από τον Κασιδιάρη, ανέβηκε στα κεραμίδια. Όταν όμως της πέταξαν γιαούρτι - προσέχτε εδώ το γελοίο ύφος και την ειρωνεία του κυρίου καθηγητή- δεν ξέρω αν ο κεσές ήταν πήλινος ή από πλαστικό, το θεώρησε λαική βία και δεν διαμαρτυρήθηκε. Μάλλον το γιαούρτι -με πήλινο ή με πλαστικό κεσέ, δεν έχει σημασία-το θέλει άλλος!..."

Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες που δεν γνωρίζαμε τον  κ. Διαμαντόπουλο. Γι’ αυτό πατήσαμε το όνομά του στο «ψαχτήρι»: "Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος […] είναι διδάκτορας πολιτικής επιστήμης του 1ου Πανεπιστημίου του Παρισιού. […] Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει επίσης διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Λίλλης. Διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών και δύο λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ από τις Εκδόσεις "Πατάκη" κυκλοφορεί και το έργο του"Εκλογικά συστήματα: Θεωρία και πρακτικές εφαρμογές", "Ανάδειξη κοινοβουλίων και προέδρων δημοκρατίας"[…]. Έχει συνεργασθεί επί χρόνια, ως πολιτικός σχολιαστής-αναλυτής, με την "Καθημερινή", τον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", τον "Τύπο της Κυριακής" και το ραδιοσταθμό "Αθήνα-9.84"."

Τι θέλει να αποδείξει με αυτή την «αντιπαραβολή» ο κ. επιστήμονας; Γιατί κάνει χαρούλες με… τον κεσέ; Τον βοηθάει μήπως στην έκφραση η ειρωνεία του; Μας λέει δηλαδή ότι «καλά της έκανε ο Κασιδιάρης»; Ή μήπως ψέγει τη Λιάνα επειδή δεν τα ’βαλε με τους δεκάδες «αγανακτισμένους» που της την έπεσαν (ως... «οργή λαού»;!) στο αυτοκίνητο; Η Κανέλλη κ. καθηγητά δεν φοβήθηκε τον φουσκωτό Κασιδιάρη και τον αντιμετώπισε όπως του άξιζε, και στο τηλεοπτικό  στούντιο και μετά. Ούτε φυσικά θα της έκλεινε το στόμα (αν αυτό επιθυμούσατε) η βία ενός ναζιστή τραμπούκου. Όσο για τη «λαϊκή βία» που επικαλείστε, μορφωμένος άνθρωπος είστε, διαβασμένος, ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει και (το κυριότερο) πως αυτή εκφράζεται. Σταματήστε λοιπόν να χαϊδεύετε τα αυτιά των «κασιδιάρηδων». Αν μη τι άλλο,  βλάπτετε με αυτόν τον τρόπο και την δημοκρατία που υπερασπίζεστε στα βιβλία σας.

Τρίτη 1 Οκτώβρη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ