1 Οκτ 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-Μετά τον Ίσσο και τον Ερημίτη, Επιτροπή Αγώνα Αλυκών

Μετά τον Ίσσο και τον Ερημίτη, Επιτροπή Αγώνα Αλυκών
Μετά τον Ερημίτη και τον Ίσσο, τρίτη περιοχή της Κέρκυρας αποκτά επιτροπή αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησής της μέσω της γνωστής διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ.


Πρόκειται για τις Αλυκές Λευκίμμης, περιοχή των οποίων έχει συμπεριληφθεί στα τέσσερα προς πώληση ακίνητα της Κέρκυρας στην πρώτη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο τη συγκέντρωση ποσού που θα πάει στους δανειστές της χώρας.
Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ιδρυτικών μελών της πρωτοβουλίας όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες περιοδείες στα χωριά και τις συνοικίες της Λευκίμμης, ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τις επιπτώσεις τις οποίες θα έχει η ενδεχόμενη εκποίηση της  δημόσιας περιουσίας και υποδομών της Λευκίμμης ,αλλά και γενικότερα.
Στις περιοδείες αυτές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγώνα, «θα συζητηθούν και οι προτάσεις για την ανάδειξη , την προστασία και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή , προς όφελος του λευκιμμιώτικου  λαού και όχι των μονοπωλιακών αρπακτικών».
Ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης θα κορυφωθεί με κεντρική εκδήλωση συζήτησης σχετικά με το θέμα, την Κυριακή 20 Οκτώβρη το πρωί στο Γυμνάσιο Λευκίμμης. 
Στη σύσκεψη της Κυριακής εκλέχτηκε προσωρινή οργανωτική επιτροπή αγώνα η οποία αποτελείται από τους: Σταμάτη Πελάη, Νικηφόρο Ζερβό, Βασίλη Αρμενιάκο , Σπύρο Βάρελη , 
Γιάννη Σαμοίλη , Σπύρο Μπασιά , Χρήστο Γαστεράτο , Μπάμπη Γαστεράτο ,
Ελένη Μυρίλλα , Σπύρο Σαμοίλη , Ανδρέα Κουρή,  Μπάμπη Κουρή, 
Δημήτρη Γατσούλη  ,  Δημήτρη Γαστεράτο , Χαρίλαο Κουρή,  Βαγγέλη Γαστεράτο , Σπύρο  Μοναστηριώτη , Μαρία Κάντα , Γεράσιμο Βάρελη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ