18 Οκτ 2013

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΧΗΣ «HELBROC» Ασκήσεις προετοιμασίας επεμβάσεων του Ευρωστρατού, στο Κιλκίς

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΧΗΣ «HELBROC»
Ασκήσεις προετοιμασίας επεμβάσεων του Ευρωστρατού, στο Κιλκίς
Στιγμιότυπο από την άσκηση
Ολοκληρώνεται σήμερα στην έδρα της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς η διακλαδική πολυεθνική στρατιωτική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 13» του «Σχηματισμού Μάχης HELBROC» της Ευρωπαϊκής Ενωσης (στον οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, καθώς και η Ουκρανία), η οποία πραγματοποιείται από τις 8 Οκτώβρη.
Πρόκειται για άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο διαμόρφωσης στρατιωτικών δυνάμεων με ετοιμότητα για άμεση συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης, πάντα βέβαια κάτω από την ομπρέλα των γνωστών επιχειρημάτων περί «παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας» και της «προστασίας του άμαχου πληθυσμού».
Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σκοπός της άσκησης ήταν «η προετοιμασία αξιολόγησης - πιστοποίησης του σχηματισμού ενόψει της διάθεσής του στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο σχηματισμός HELBROC BG θα μπορεί να αναλαμβάνει δράση σε επιχειρήσεις, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και στο πλαίσιο απόφασης του ΟΗΕ.
Το σενάριο της άσκησης είναι επίσης χαρακτηριστικό και πολυχρησιμοποιημένο από τους ιμπεριαλιστές, όχι σε ασκήσεις, αλλά σε πραγματικές στρατιωτικές επεμβάσεις που πραγματοποίησαν για την προάσπιση των δικών τους συμφερόντων.
Σύμφωνα με αυτό, η ύπαρξη κάποιας μειονότητας σε μία χώρα και η διεκδίκηση ανεξαρτησίας από «ομάδες ατάκτων», γίνεται αιτία πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ δύο γειτονικών χωρών, που ακολουθείται από παρέμβαση της «διεθνούς κοινότητας». Στο πλαίσιο αυτό, οι δυνάμεις της HELBROC (ως κομμάτι των δυνάμεων της ΕΕ) αποστέλλονται στις εμπόλεμες χώρες μετά από αίτημα του ΟΗΕ, με σκοπό την επίβλεψη κατάπαυσης πυρός που έχει επιτευχθεί, την προστασία Ευρωπαίων πολιτών, την επίβλεψη διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και την προστασία αμάχων.
Πανομοιότυπες καταστάσεις δηλαδή και πανομοιότυπα «επιχειρήματα» με αυτά που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές για να δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις τους που οδήγησαν σε αιματοκύλισμα των λαών σε πάμπολλες περιπτώσεις.
Η άσκηση αυτή αποτελεί άλλη μια στη σειρά ασκήσεων που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια τόσο στο Κιλκίς όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με παρόμοιο περιεχόμενο, στο πλαίσιο της εξασφάλισης ετοιμότητας για «ειρηνευτικές αποστολές». Μάλιστα, σε μία από αυτές, πριν δύο χρόνια στην Αργυρούπολη του Κιλκίς, το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε και την καταστολή πλήθους που διαδήλωνε φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της ΕΕ, αποδεικνύοντας ότι αυτές οι προετοιμασίες και οι σχεδιασμοί είναι επικίνδυνες τόσο για τους άλλους λαούς που μπαίνουν στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, όσο και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό που μπορεί να αναγορευτεί «εχθρός» αν το σύστημα νιώσει να απειλείται από την πάλη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ