23 Νοε 2013

Πολλά τα ερωτηματικά με τη σύλληψη του στρατιωτικού στο Βόλο

Πολλά τα ερωτηματικά με τη σύλληψη του στρατιωτικού στο Βόλο 





Ελεύθερος μέχρι την Δευτέρα, οπότε και θα δικαστεί από το Στρατοδικείο Λάρισας με την κατηγορία της «παράνομης κατοχής όπλων και εκρηκτικών», αφέθηκε ο 51χρονος Ταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων, που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα από έρευνα που έγινε από την αστυνομία στο σπίτι και στο γραφείο του στην Αγριά Βόλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης αναφέρει ότι «αναμένει το τελικό πόρισμα της αστυνομικής έρευνας» και ότι «ήδη δόθηκαν οδηγίες να επιληφθεί άμεσα η Στρατιωτική Δικαιοσύνη». Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Αμυνας, ύστερα από «έρευνα» εξπρές, εξέδωσε στα τέλη Σεπτέμβρη πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει καμιά σχέση των Ειδικών Δυνάμεων με τη Χρυσή Αυγή.

Στο υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του στρατιωτικού, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρήματος, καθώς και υλικό (DVD, πόστερ, κούπες, καπέλα, βιβλία) με ναζιστικό περιεχόμενο, εμβλήματα της Χούντας και της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, οι έρευνες εστιάζονται σε ένα όπλο τύπου Scorpion, το οποίο ο στρατιωτικός φέρεται να παραδέχτηκε ότι το αγόρασε για εκπαίδευση και στη συνέχεια το πέταξε στη θάλασσα.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ