22 Αυγ 2013

Το 2012, από σύνολο 16580 οφσόρ , βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες! Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας & ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογίας.

Το 2012, από σύνολο 16580 οφσόρ , βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες! Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας & ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογίας.



                                      "Poor and Rich Greek". By Arend Van Dam





Δεν αγγίζουν ούτε για τα προσχήματα την μεγαλοαστική και μεσοαστκή τάξη και τους κάθε τυχόν επιχειρηματίες που διακινούν τεράστιο πλούτο μέσα από υπεράκτιες εταιρείες.


Ενώ ο μέσος φορολογούμενος, φορολογείται βαριά, μόνο το 2012, από σύνολο 16580, κατάφεραν να βεβαιώσουν φόρους 345.201 ευρώ, μέσα από φορολογικό έλεγχο 965 εταιρειών!



Οπως θα διαβάσετε και στο παρακάτω πίνακα με τα συγκεντρωτικά 10ετίας, οι επιχειρηματίες αυτοί, φορολογούνται μάλλον στην τύχη.


Δεν εξηγείται διαφορετκά ότι το 2008, μέσα από 239 δηλώσεις, βεβαιώθηκε φόρος  3,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ακριβώς φόρος βεβαιώθηκε και το 2010 με 1.177 δηλώσεις.


Όπως είχαμε διαβάσει παλαιότερα και στο European Tribune, γίνεται ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα, μέσα απο την φορολογία.


 Όλο το βάρος έχει πέσει σε εργαζόμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και ανέργους, ενώ κάθε οικονομική δραστηριότητα της μεσοαστικής και μεγαλοαστικής τάξης (Ναυτιλία, Οφσόρ, Ακίνητα σε Ελλάδα-Κύπρο-Μ.Βρετανία), καταφέρνει κα βγαίνει αφορολόγητη.




Ακόμη και στην Ελβετία, όταν ολή αυτή η υπερεθνική τάξη, άρχιζε να κάνει τα ίδια φορολογικά τρίκ, οι Ελβετοί ψήφισαν έναν νέο φορολογικό νόμο που έθετε εμπόδια στην προνομιακή σχέση με πολλούς πλούσιους Έλληνες (και όχι μόνο), που προσπαθούσαν να αποφύγουν την καταβολή φόρων.


Όπως είχε δηλώσει το 2012 η Margret Kiener Nellen,μέλος του Ελβετικού Εθνικού Συμβουλίου, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος : "ΣτοΓκστάαντυπάρχουν για παράδειγμα 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων που πληρώνουν γελοίους φόρους, είναι ένα σκάνδαλο".





Αλλα και εκτός λογικής οφσόρ, τα ίδια συμβαίνουν. Πχ, το 2011, 1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ.



.Μια εποχής Καραμανλή, μια με yachts στην Ολλανδία & μια ακίνητα στο Λονδίνο, όπου Έλληνας εφοπλιστής κρατάει το ρεκόρ με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια μόνο αγορά ακινήτου.




Και εκεί οι οφσόρ κάνουν πάρτυ.



Όσο για το 2013, ο Στουρνάρας μας πληροφόρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών, έχει κάνει ελέγχους σε 34 (!)  υπεράκτιες εταιρείες, και έχει βεβαιώσει πρόστιμα ύψους 40 εκατ. ευρώ.



Βέβαια, σύμφωνα με το Στατιστικό Δελτίο του υπ.Οικ του 2011 από κάτι τέτοια «λεβέντικα» πρόστιμα 1.5 δις,  εισπράχθησαν μόνο τα 29 εκ.!



ΕΤΟΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 16580 ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ
2003          383 δηλώσεις4,8 εκατ. ευρώ
2004          411 δηλώσεις3,6 εκατ. ευρώ
2005          352 δηλώσεις3 εκατ. ευρώ
2006          311 δηλώσεις3,1 εκατ. ευρώ
2007          275 δηλώσεις 2,8 εκατ. ευρώ
2008          239 δηλώσεις 3,4 εκατ. ευρώ
2009          201 δηλώσεις3,4 εκατ. ευρώ
2010          1.177 δηλώσεις3,4 εκατ. ευρώ
2011          998 δηλώσεις877.651 ευρώ
2012          965 δηλώσεις345.201 ευρώ















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


European Tribune.Ο ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα,μέσα απο την φορολογία. Εκτενή ανάλυση & για την υπόθεση Μειμαράκη



ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 2011.1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ,απο πρόστιμα 1.5 δις εισπράχθησαν 29 εκ.! Όλο το Στατιστικό Δελτίο.



ECONOMIST.'Αλλες 3 λίστες για την Ελλάδα. Μια εποχής Καραμανλή, yachts στην Ολλανδία & ακίνητα στο Λονδίνο



Guardian Οι ελληνες παρκαρουν τα λεφτα τους στην Βρετανια. Ελληνας Εφοπλιστης κραταει το ρεκορ αγορας με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια αγορα!








LE MATIN 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων,πληρώνουν γελοίους φόρους.




Εφοπλιστής χρωστούσε επί 6 χρονια,6 εκατ. φόρους ακινήτου.Καμία κύρωση η΄πρόστιμο αλλά 1 εκ.έκπτωση.
















Συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, χτες, για την επιτάχυνση των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα
Η ληστεία του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου συνεχίζεται. Χρειάζεται συμμαχία και απάντηση σαν μια γροθιά, για να ανοίξει ο λαός το δρόμο προς όφελός του
Την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην υλοποίηση των«προαπαιτούμενων δράσεων», για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου από την τρόικα, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, από τους 11 υπουργούς που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντ. Σαμαράς είχε χτες συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλο, με τον οποίο θα συναντηθεί ξανά αύριο, Πέμπτη, με βασικό ζήτημα την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.
Στο νέο κύμα των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, ενόψει του επόμενου γύρου των επαφών με την τρόικα, έρχεται να προστεθεί η ειλημμένη απόφαση για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών για χρωστούμενα στις τράπεζες.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και φέρεται να είπε πως «παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι, πρέπει να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο». Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιβάλει τα νέα μέτρα και ταυτόχρονα να καλλιεργήσει τεχνητό κλίμα «αισιοδοξίας» στο λαό, για να αποσπάσει συναίνεση στα χειρότερα που φέρνει.
Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη χτεσινή σύσκεψη είναι:
1. Κινητικότητα - απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων: Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «έχει παραλάβει λίστες από όλα τα υπουργεία» για την ένταξη δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας και κινητικότητας. Οπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, απομένουν πάνω από 8.000 υπάλληλοι για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων έως το τέλος Σεπτέμβρη. Με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, επιπλέον 12.500 υπάλληλοι θα ενταχθούν σε «κινητικότητα» και «διαθεσιμότητα» στο δεύτερο κύμα, μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη. Η διαθεσιμότητα αφορά συνολικά 25.000 υπαλλήλους για το 2013, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, μετά από 8 μήνες παραμονής στο συγκεκριμένο καθεστώς, θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας. Οπως σημείωναν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δήλωσε «ικανοποιημένος από το συντονισμό των υπουργείων για την κινητικότητα».
2. Κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών: Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε και το σχέδιο της κυβέρνησης για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε: «Οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα δω προσωπικά. Δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση». Ουσιαστικά ο Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν άμεσα οι κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και μάλιστα φανέρωσε πως πρόθεσή του είναι να χειριστεί ο ίδιος το θέμα ώστε να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να υλοποιηθεί η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Κυβερνητικά στελέχη, μετά τη σύσκεψη, σημείωναν ότι το θέμα των «πλειστηριασμών θα ανοίξει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις».
3. Αναδιάρθρωση της Αμυντικής Βιομηχανίας: Με πρωτοβουλία των αρμόδιων υπουργών έγινε συζήτηση και για την αμυντική βιομηχανία, ειδικότερα για την αναδιάρθρωση και τη συγχώνευση των ΕΛΒΟ, ΕΑΒ και ΕΑΣ, χωρίς να υπάρξουν αποφάσεις. Το θέμα θα εξετασθεί σε νέα κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα εξεταστούν τα σενάρια για την εκκαθάριση των τριών εταιρειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια περιλαμβάνουν μαζικές απολύσεις προσωπικού, συγχωνεύσεις και πώληση των υποδομών και της περιουσίας τους.
Ομόθυμα στην αντιλαϊκή κλιμάκωση
Σαφείς δεσμεύσεις για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων ανέλαβαν στις δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη οι υπουργοί της κυβέρνησης.
«Εχει γίνει αρκετή δουλειά, πιστεύω θα τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα»,δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο «κούρεμα» ή νέο δάνειο και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει υλοποίηση των αποφάσεων του Γιούρογκρουπ του Νοέμβρη του 2012 για τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε: «Η υλοποίηση της απόφασης του Γιούρογκρουπ εξαρτάται από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, έχουμε θετικές ενδείξεις, ας περιμένουμε το τέλος του έτους».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν κανονικά» και ξεκαθάρισε ότι «δεν αλλάζει τίποτα» στον αριθμό και τη διαδικασία της κινητικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός συντόνισε τις δράσεις όλων των υπουργείων και θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Στ. Καλαφάτης, με τη σειρά του δήλωσε ότι «η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ