10 Ιαν 2014

Επιδρομές και φυλάκιση 12χρονου Παλαιστίνιου μαθητή

Επιδρομές και φυλάκιση 12χρονου Παλαιστίνιου μαθητή



Από την επίθεση στο σχολείο στη Χάμα
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Ισραηλινή επιδρομή από τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στο χωριό Κχάζα κοντά στο Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας προκάλεσε χτες τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο Παλαιστινίων, ενώ στο Ταλ αλ Σουλτάν στη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας άλλη πυραυλική επιδρομή ισραηλινού αεροσκάφους κατέστρεψε κτίριο της περιοχής δίχως να προκαλέσει πλήγματα στον τοπικό πληθυσμό.
Παράλληλα, στις πόλεις Τζενίν, Μπέιτ Ουρ Αλ Τάχτα και Χαλχούλ (νότια Δυτική Οχθη) οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν τέσσερις Παλαιστίνιους 27, 35, 39 και 40 ετών με την κατηγορία του «υπόπτου» για επιθέσεις σε βάρος Ισραηλινών, αφού προηγουμένως πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια τους.
Το ίδιο 24ωρο ταραχές προκλήθηκαν έξω από ξενοδοχείο στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης όπου πραγματοποιούσαν συνάντηση αντιπροσωπείες 50 Παλαιστίνιων και 35 Ισραηλινών ειρηνικών ακτιβιστών που συμμετείχαν σε εικονικές «διαπραγματεύσεις» για το Μεσανατολικό. Εξω από το ξενοδοχείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες Παλαιστίνιοι που αντιδρούν σε διάφορες προσπάθειες ομαλοποίησης των ισραηλινο-παλαιστινιακών σχέσεων, ενώ συνεχίζεται η πολυετής στυγνή ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.
Φυλάκισαν 12χρονο μαθητή...
Αίσθηση προκάλεσε, για μία ακόμη φορά, η απάνθρωπη τακτική των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων απέναντι στα παιδιά Παλαιστινίων. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, που επικαλέστηκε ανακοίνωση του παλαιστινιακού παραρτήματος της «Διεθνούς Οργάνωσης για την Υπεράσπιση του Παιδιού», οι ισραηλινές αρχές παρέπεμψαν χτες σε δίκη τον 12χρονο Μουστάφα Κχατίμπ, από την πόλη Χίζμα (ανατολικά της Ιερουσαλήμ), τον οποίο είχαν συλλάβει στις 6 του μήνα και έθεσαν υπό κράτηση επί τρεις μέρες με αδιευκρίνιστες κατηγορίες.
Οι παλαιστινιακές αρχές απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση του 12χρονου μαθητή, ωστόσο, ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αποφυλάκιση, ορίζοντας απαγορευτική εγγύηση ύψους 3.000 δολαρίων, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η φτωχή οικογένεια του παιδιού θα αδυνατούσε να καταβάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ