28 Ιαν 2014

Προκλητική εμφάνιση χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι

Προκλητική εμφάνιση χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι


Ανακοίνωση της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ


Στις εργατογειτονιές του Κερατσινίου επανεμφανίστηκαν το Σάββατο 25 Γενάρη οι χρυσαυγίτες. Εκαναν παρέλαση με στρατιωτικό βηματισμό και σχετική περιβολή, φώναξαν φασιστικά συνθήματα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας και κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί στη μνήμη του. Ομάδα απ' αυτούς, συνεχίζοντας την παρέλασή τους, πετροβόλησαν το στέκι «Ρεσάλτο» που είναι κοντά στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και προκάλεσαν ζημιές σε παρακείμενο σπίτι.
Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ σημειώνει: «Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική εμφάνιση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Η ναζιστική συμμορία των δολοφόνων, με προκλητικό τρόπο, εμφανίστηκε στις εργατογειτονιές του Κερατσινίου, τραμπούκισε περαστικούς, εργαζόμενους και επαγγελματίες που δυσανασχετούσαν για την παρουσία τους, ενώ βεβήλωσε και το χώρο που δολοφονήθηκε από τα χέρια τους ο Παύλος Φύσσας.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία του Πειραιά πρέπει με αποφασιστικότητα να απομονώσουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Να μην μπορούν να στέκονται σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά λαϊκή γειτονιά. Η οργάνωση της πάλης του λαού είναι αυτή που θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους απογόνους των ναζί».
Το βράδυ της Κυριακής, τα ναζιστικά αποβράσματα χτύπησαν και τα γραφεία της ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής βεβήλωσαν ξανά τα γραφεία του Κόμματος, γράφοντας σύνθημα στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ συνθήματα φασιστικού περιεχομένου έχουν γράψει και σε διάφορα σημεία της πόλης.
Στην ανακοίνωση της ΚΟΒ Περάματος σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται από τους θρασύδειλους της Χρυσής Αυγής. Θα συνεχίσουν αταλάντευτα την πάλη τους για το δίκιο και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και σε κάθε δύναμη που υπηρετεί τα αφεντικά.
Καλούμε το λαό, τη νεολαία του Περάματος, τα σωματεία, τους συλλόγους στο μαζικό κίνημα, να τους απομονώσουν, να μην μπορούν να σταθούν σε καμιά γειτονιά, σε κανένα χώρο δουλειάς, γιατί ο μόνος που μπορεί και πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσει, με τον οργανωμένο αγώνα, την ιδεολογία και πρακτική των φασιστοειδών της ΧΑ, είναι το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα. Το ναζισμό και το φασισμό θα τον τσακίσει και θα τον απομονώσει το ίδιο το κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ