28 Ιαν 2014

Απάντηση σε τρομοκρατία και συκοφαντίες

Απάντηση σε τρομοκρατία και συκοφαντίες

Η συνεχώς διευρυνόμενη συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών στη μάχη που ξεκίνησε εδώ και μια βδομάδα, δίνει απάντηση και στην επιχείρηση τρομοκράτησης που οργάνωσε από την πρώτη μέρα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με στόχο να σταματήσει την κινητοποίηση «εν τη γενέσει» της. Οι προκλητικές αστυνομικές περιπολίες στα χωριά, αντί να φοβίσουν, πεισμώνουν περισσότερο τους ξωμάχους, που απαντούν με την έξοδο κι άλλων τρακτέρ στις πλατείες και με ένταση των προσπαθειών, για να μπουν κι άλλοι στον αγώνα. Η κυβέρνηση στέλνει αστυνομικούς να γράφουν αριθμούς κυκλοφορίας από τρακτέρ που είναι σταθμευμένα στις πλατείες, αλλά και από τρακτέρ που κινούνται προς τα χωράφια για αγροτικές δουλειές, όπως έγινε σε περιοχή του Τυρνάβου!

Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση αποτελεί, επίσης, απάντηση στη συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον των φτωχών και μεσαίων αγροτών τα διάφορα κυβερνητικά και ευρωενωσιακά «παπαγαλάκια», κατηγορώντας τους ότι βγαίνουν στους δρόμους μόνο και μόνο «για να μην πληρώνουν φόρο». Λες και δεν είναι αλήθεια ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών δεν μπορεί - γιατί δεν έχει - να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην εφορία, αφού, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί και αντί για κέρδος από τη δουλειά τους, «μπαίνουν μέσα».

Και δε συρρικνώθηκε, επειδή είναι τεμπέληδες και δε δουλεύουν, ούτε, προφανώς, επειδή είναι άσχετοι και «πέφτουν έξω» στις επιλογές τους. Αποδεκατίστηκε λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα, των μεγάλων περικοπών στις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις, της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής, της μη αποζημίωσης για τις καταστροφές από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αρρώστιες, των απανωτών χαρατσιών και άλλων πολλών αντιαγροτικών μέτρων που επιβάλλει η ΚΑΠ και, γενικότερα, η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Αλλωστε, το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα δε λέει «να μην πληρώνει φόρο κανείς αγρότης», όπως συκοφαντικά ισχυρίζονται τα «παπαγαλάκια». Το αίτημα που προβάλλεται στην αγωνιστική κινητοποίηση είναι συγκεκριμένο και δίκαιο: «Οχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί - Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ