11 Φεβ 2014

Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Να καταργηθούν όλα τα διόδια
Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε μια σειρά από σταθμούς διοδίων



Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις για τις νέες αυξήσεις στα διόδια. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν συγκεντρώσεις και μαζικές εξορμήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα διόδια Αφιδνών και της Ελευσίνας για την πλήρη κατάργηση των διοδίων. Οι κομμουνιστές «κοκκίνισαν» τους σταθμούς των διοδίων με σημαίες και πανό που έγραφαν: «Κατάργηση όλων των διοδίων, δημόσιες σύγχρονες και φθηνές συγκοινωνίες».
Οι διαδηλωτές ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων για την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, η οποία προβλέπει ότι «καταργείται κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους και εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων σε όλη την ελληνική επικράτεια» και επίσης «καταργείται το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με τη μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων».
Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ «καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων. Για συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη».
Δυναμική και μαζική κινητοποίηση έγινε και στα πλευρικά διόδια στον κόμβο Μεγάρων που διοργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μεγάρων - Νέας Περάμου για την κατάργηση όλων των διοδίων. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής άνοιξαν την μπάρα των πλευρικών διοδίων και η διέλευση των οχημάτων ήταν ελεύθερη για δύο ώρες. Αύριο Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα διοργανώνεται ευρεία σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο Μεγάρων.
Κινητοποιήσεις έγιναν και την Κυριακή σε Φθιώτιδα, Θήβα, Τραγάνα και Αγ. Τριάδα. Συγκεκριμένα, από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. στα διόδια της Φθιώτιδας έγινε κινητοποίηση που διοργάνωσε η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ για πλήρη κατάργηση των διοδίων, συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.
Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν, στις 3.30 το απόγευμα, στα διόδια Θήβας, Τραγάνας, Αγ. Τριάδας με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς Ελλάδας.
Στον Ωρωπό
Εννέα άτομα συνέλαβε χτες η Αστυνομία σε σχέση με τον εμπρησμό σταθμού πλευρικών διοδίων στη Μαλακάσα. Ανάμεσά τους είναι ο δήμαρχος Ωρωπού, ο αντιδήμαρχος, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι μαζικών φορέων.
Οπως δήλωσε στον «Ρ» ο εκλεγμένος σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Ωρωπού με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μιχάλης Χασιώτης, «η κυβέρνηση καταφεύγει στην καταστολή - την οποία καταδικάζουμε - για να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση των κατοίκων που είναι δικαιολογημένη και έρχεται ως συνέπεια της φοροεισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία από τη μια χαρίζει τους εθνικούς δρόμους που έχει πληρώσει ο λαός σε ντόπιους και ξένους εργολάβους και από την άλλη στήνει παντού σταθμούς διοδίων αρπάζοντας και το τελευταίο ευρώ από τις τσέπες των δημοτών. Καλούμε τους κατοίκους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν τον αγώνα τους και ενάντια στα διόδια, γενικότερα για να μην υπάρχει κανένας εργολάβος ιδιοκτήτης των δρόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ