17 Μαρ 2014

Κριμαία: Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία τάχθηκε το 96,6% των ψηφοφόρων

Κριμαία: Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία τάχθηκε το 96,6% των ψηφοφόρων

Υπέρ της ένωσης της χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία τάχθηκε το 96,6% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ.
Το κονοβούλιο της Κριμαίας πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί για να εγκρίνει επισήμως την υποψηφιότητα της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, Μιχαήλ Μαλίσεφ,  η επίσημη συμμετοχή έφτασε το 82,17% επί του συνολικού αριθμού των πολιτών της Κριμαίας.
Ο κ. Μαλίσεφ ανακοίνωσε ακόμη ότι η επιτροπή δεν δέχθηκε «κανένα παράπονο» για παρατυπίες κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
'Αμεση ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, απορρίπτει το δημοψήφισμα και απειλεί τη Ρωσία ότι «θα πληρώσει υψηλό τίμημα» για την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Την κατηγορεί επίσης ότι «καταλαμβάνει δια της βίας» επικράτεια της Ουκρανίας.

Σήμερα Δευτέρα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ