4 Μαρ 2014

Αλλος ο δρόμος για το λαό!

Αλλος ο δρόμος για το λαό!


Οι προαναφερόμενες ενδοαστικές διεργασίες και αστικοί προβληματισμοί καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Αφορούν πτυχές της γενικής πολιτικής ΕΕ και κεφαλαίου ενάντια στο λαό και τις ανάγκες του. Και η σημερινή και όποια άλλη κυβέρνηση αποδέχεται αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο, θα ακολουθεί την ίδια πολιτική, ανεξάρτητα από τις όποιες κορόνες για «σκληρές διαπραγματεύσεις».
Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι προσπάθειες εγκλωβισμού των εργαζομένων σε νέα αστικά πολιτικά σχήματα, θα οξυνθεί ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα κόμματα αστικής διαχείρισης τόσο για το χρίσμα από το κεφάλαιο όσο και για την ικανότητα στράτευσης των εργαζομένων στα διάφορα εναλλακτικά τους σχέδια. Είτε με προώθηση της ενοποίησης της ΕΕ, είτε με τον ευρωσκεπτικισμό.
Σε ένα πλαίσιο όπου κυριαρχούν ενδοϊμπεριαλιστικοί - ενδοαστικοί ανταγωνισμοί, στη βάση της αντικειμενικής για το καπιταλιστικό σύστημα ανισομετρίας και που ειδικά στις συνθήκες της κρίσης βγαίνουν πιο έντονα στην επιφάνεια, δεν μπορεί παρά να αναπτύσσονται σοβαρές αντιθέσεις μέσα στις αστικές τάξεις στο εσωτερικό της ΕΕ: Για την πορεία εξέλιξης της λυκοσυμμαχίας τους, για τη σχέση της με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα κλπ. Κάθε βήμα στην πορεία της ΕΕ γίνεται πεδίο αντιπαραθέσεων (όπως έγινε π.χ. στην υπόθεση της περιβόητης τραπεζικής ένωσης όπου το μοντέλο που υιοθετήθηκε ευνοεί το γερμανικό κεφάλαιο) και οι λύσεις που τελικά αποφασίζονται καθορίζονται στη βάση του συσχετισμού δύναμης, είναι αντανάκλαση της αντικειμενικής διαφορετικής οικονομικής και πολιτικής δύναμης των κρατών-μελών στο εσωτερικό της ΕΕ, που δεν μπορούν να αναιρεθούν από καμία ενδοαστική σύγκρουση, καμία Συνθήκη, καμία απόφαση κανενός οργάνου.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στις διάφορες παραλλαγές, παραδρόμους και παρακάμψεις του αντιλαϊκού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης της ΕΕ. Δεν πρέπει να μπλέξει στις μεταξύ τους αντιθέσεις. Το παράδειγμα της Ουκρανίας είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι, εγκλωβισμένοι στα γρανάζια των ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, την πληρώνουν.
Για να νιώσει και να γίνει πιο ισχυρός ο ο λαός, χρειάζεται ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Με ενιαίο κριτήριο ψήφου σε Ευρωβουλή, Βουλή, δήμους και περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές. Μοναδική εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ