18 Απρ 2014

ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Καταγγέλλει την προσπάθεια απαγόρευσής του

ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Καταγγέλλει την προσπάθεια απαγόρευσής του

Με χτεσινή ανακοίνωση το ΚΚ Ουκρανίας καταγγέλλει ότι η σημερινή κυβέρνηση συστηματοποιεί την προσπάθεια περιορισμού της δράσης του, ως και της απαγόρευσής του και καλεί τα αδελφά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα να αναδείξουν το ζήτημα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους κομμουνιστές της Ουκρανίας.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Α' Γραμματέας της ΚΕ, Πέτρο Σιμονένκο: «Η σημερινή εξουσία εφαρμόζει μια πολιτική για να κάνει αδύνατες τις συνθήκες για την ύπαρξη του ΚΚ Ουκρανίας με πίεση ως και για την απαγόρευση της δράσης του.

Ενημερώνουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες συγκεντρώνουν υλικά για τη δράση μας, παραποιούν θέσεις μας, με την αξιοποίηση φασιστικών στοιχείων καταστρέφουν υποδομές μας, προβαίνουν σε φυσικές και λεκτικές επιθέσεις ενάντια σε μέλη και στελέχη μας, βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

Γίνονται γνωστές και επίσημα οι προσπάθειες του υπουργείου Δικαιοσύνης να στηθούν κατηγορίες ώστε να ασκηθεί δίωξη από το Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό να απαγορευτεί το κόμμα».

Και καταλήγει: «Το ΚΚ Ουκρανίας αποτελεί μια πραγματική απειλή για τη σημερινή εξουσία γιατί είναι σε σύνδεση με εκατομμύρια ανθρώπων που αντιδρούν στις πράξεις των αρχών, όπου συμμετέχουν και οι εξτρεμιστές». Προσθέτει ότι η φασιστική δικτατορία που σχηματίζεται επιτίθεται στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, καλλιεργεί την ξενοφοβία και διαμορφώνει συνθήκες εμφύλιου πόλεμου. Τέλος, καλεί στην έκφραση αλληλεγγύης για να σταματήσουν οι ενέργειες για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ