18 Απρ 2014

Ο κολαούζος του Τσίπρα: ...συνέχεια νιοστή

 Ο κολαούζος του Τσίπρα: ...συνέχεια νιοστή

Παρακάτω παραθέτουμε απόσπασμα από άρθρο (θα το βρείτε ολόκληρο εδώ) του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διευθυντή της εφημερίδας του ΝΑΡ, «Πριν», Γ. Δελαστίκ (έχουμε κρατήσει την μορφοποίηση και τις υπογραμμίσεις του πρωτότυπου της δικής μας πηγής).

 Μήνυμα στέλνουν οι Γερμανοί και προς τον Τσίπρα! Αν ήθελαν να τηρήσουν απλώς στάση αναμονής μέχρι να δουν τι θα γίνει, δεν θα ανακοίνωναν τίποτα για το πότε σκοπεύουν να ξανάρθουν. Λέγοντας όμως δημοσίως και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι θα ξανάρθουν το φθινόπωρο, στέλνουν το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, αν όντως σχηματίσει κυβέρνηση στα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, εκτιμούν εκ των προτέρων πως σε λίγους μήνες θα έχουν εξαναγκάσει την κυβέρνηση Τσίπρα να εγκλωβιστεί στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που ασκούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος!

Επίδειξη ισχύος θέλουν να κάνουν, δηλαδή, οι Γερμανοί, η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα! Γι' αυτό ανακοίνωσαν από τώρα ότι θα ξανάρθουν μετά από έξι επτά μήνες!

Ο Σαμαράς θα αφήσει εντελώς άδεια τα ταμεία του κράτους. Ούτε ευρώ δεν θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ! Με το που θα αναλάβει την εξουσία ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα του έχουν αφήσει ούτε ένα ευρώ για να πληρώσει μισθούς του Δημοσίου και συντάξεις!
Θα πρέπει να δανειστεί για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι έχουν ετοιμαστεί για να τον λιώσουν πολιτικά με ταπεινωτικούς όρους και να τον κάνουν να προσκυνήσει την πολιτική τους για να του δώσουν λεφτά!

Ανελέητος πόλεμος εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προετοιμαστεί από τους Γερμανούς και την EE αμέσως μόλις ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, ο οποίος θα κάνει καλά να προετοιμαστεί για τον ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο που θα του κηρύξουν, ετοιμάζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γι'αυτό τον πόλεμο πριν από τις ευρωεκλογές, αν θέλει να κυβερνήσει! 

Τι μας λέει εδώ ο Δελαστίκ;

Αρχικά προσπαθεί να δικαιολογήσει εκ των προτέρων, αυτό που όλοι γνωρίζουμε πως θα συμβεί σε περίπτωση συγκυβέρνησης (η αυτοδυναμία είναι ένα απίθανο προς το παρόν ενδεχόμενο) που θα περιλαμβάνει το μόρφωμα του κ.Τσίπρα στο ηγετικό της κομμάτι.
«Θα εξαναγκαστεί» λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ «στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που ασκούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος».

Από το παραπάνω φυσικά προκύπτουν κάποια ερωτήματα που ο κ.Δελαστίκ φυλλάγεται να μας τα απαντήσει:
  • -Πως μπορεί να «εξαναγκαστεί» μια κυρίαρχη κυβέρνηση ενός κυρίαρχου κράτους να ακολουθήσει μια πολιτική με την οποία διαφωνεί;
  • -Αν μπορεί να εξαναγκαστεί όντως, γιατί δεν είναι εξίσου «εξαναγκασμένη» σε αυτήν την πολιτική και η σημερινή κυβέρνηση («ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος» κατά Δελαστίκ);
  • -Αφού κάποιοι έχουν την δύναμη (που και εδώ φυλλάγεται να μας πει ποιά είναι αυτή ο διευθυντής του ΠΡΙΝ) να εξαναγκάζουν στην δική τους πολιτική τις κυβερνήσεις ανεξάρτητα από το πρόγραμμα των τελευταίων, ποιό το νόημα της κυβερνητικής εναλλαγής χωρίς το τσάκισμα της πιο πάνω δύναμης;

Γιατί εμείς φυσικά και συμφωνούμε πως όσο τα μονοπώλεια κατέχουν την οικονομική, δηλαδή την πραγματική εξουσία, τα περιθώρια ελιγμών μιας οποιασδήποτε (αστικής)κυβέρνησης, και ανεξαρτήτως των δικών της προθέσεων, είναι από ελάχιστα έως και μηδενικά εάν δεν αφαιρέσει αυτήν ακριβώς την εξουσία από τους μονοπωλειακούς ομίλους, και πολύ δε μάλιστα περισσότερο σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης. Και αυτό δεν ισχύει λιγότερο για τον Τσίπρα από ότι για τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο, δεν ισχύει λιγότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ από ότι για το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ.
Εκτός εάν κάποιος πιστεύει πως στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα που παίρνουν, τα παίρνουν γιατί τρελλάθηκαν και θέλουν να αυτοκτονήσουν πολιτικά.
Για τα παραπάνω ο κ.Δελαστίκ κρατάει σιγήν ιχθύος...

Αντί για κάτι από αυτά, μας λέει το αμίμητο (και ταυτόχρονα εξωφρενικό για άνθρωπο που δηλώνει και ....μαρξιστής!):

Μας λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα «εξαναγκαστεί» (κατά τον ίδιο) «στην ίδια πολιτική» γιατί ... «Ο Σαμαράς θα αφήσει εντελώς άδεια τα ταμεία του κράτους. Ούτε ευρώ δεν θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ!»
Ακριβώς δηλαδή ότι επικαλέστηκαν (και όχι λιγότερο βάσιμα) για το «εξαναγκαστικό» της πολιτικής τους, τόσο ο Γ.Παπανδρέου, όσο και η σημερινή συγκυβέρνηση και οι υποστηρικτές τους.
Δεν θα σταθούμε εδώ στο αυταπόδεικτο της μηδενικής πρωτοτυπίας του «μαρξιστή-αναλυτή» αλλά στο γεγονός πως με αυτήν του την αποστροφή δικαιώνει απόλυτα, τόσο εμάς που παραπάνω λέγαμε πως όσο «εξαναγκασμένος» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, όσο και τους Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλο όταν μίλαγαν για «μονόδρομο»...

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος, και είναι το σημείο που ο δαιμόνιος (εκτός των άλλων) ρεπόρτερ μας πληροφορεί πως:

Προσθήκη λεζάντας
«Επίδειξη ισχύος θέλουν να κάνουν, δηλαδή, οι Γερμανοί, η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα!»

Εμείς με αυτό μείναμε ξεροί και με την απορία:
Για ποιό λόγο να κάνουν «επίδειξη δύναμης, οι «Γερμανοί», η ΕΕ και το ΔΝΤ στον ΣΥΡΙΖΑ («και τον Τσίπρα» ο οποίος είναι προφανώς -κατά τον Δελαστίκ- ένα μέγεθος από μόνος του και για αυτό αναφέρεται και ξεχωριστά);

-Δεν διαβάζει εφημερίδες ο διευθηντής του ΠΡΙΝ;
-Δεν έχει ίντερνετ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ