17 Απρ 2014

Εμπόδια στην επαναπρόσληψη εποχιακών στα ξενοδοχεία

Εμπόδια στην επαναπρόσληψη εποχιακών στα ξενοδοχεία


Να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στις προσλήψεις των εποχικών εργαζομένων από το νέο τρόπο υποβολής των προσλήψεων στον ΟΑΕΔ απαιτεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής. Η καθιέρωση της ηλεκτρονικής υποβολής των αναγγελιών πρόσληψης έχει οδηγήσει σε εμπλοκή, καθώς οι προσλήψεις των εποχικών δεν μπορούν να καταχωρηθούν χωρίς τη συμπλήρωση της ημερομηνίας λήξης της σύμβασης.
Ομως, η διάρκεια της εργασιακής σχέσης των εποχικών είναι συνάρτηση του χρόνου λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας κάθε τουριστική περίοδο, δεν είναι εκ των προτέρων γνωστή κατά την επαναπρόσληψή τους, ενώ διαφέρει από χρονιά σε χρονιά. Για το λόγο αυτό, μέχρι σήμερα στην αναγγελία πρόσληψής τους αναφερόταν η ημερομηνία έναρξης της σύμβασης, αλλά δεν αναφερόταν η ημερομηνία λήξης και υπήρχε η ένδειξη «εποχικός».
Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «αυτή τη στιγμή χιλιάδες εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται στον αέρα κινδυνεύοντας να έχουν συμβάσεις εργασίας ελάχιστων μηνών». Με επιστολή του στο υπουργείο Εργασίας ζητά την άμεση επίλυση του ζητήματος. Τέλος, καλεί τα κλαδικά σωματεία σε όλη τη χώρα «να μπουν μπροστά στην οργάνωση των εποχικών εργαζομένων, με μαζικές παρεμβάσεις στους κατά τόπους ΟΑΕΔ να πιέσουν άμεσα να βρεθεί λύση στο ζήτημα της επαναπρόσληψής τους».
Απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε για αύριο, Παρασκευή, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύβοιας για τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Olympic Star». Οπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του, την ώρα που «ο ιδιοκτήτης μεθοδεύει το άνοιγμα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται να έχουν οφειλόμενες αποδοχές από το 2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ