2 Απρ 2014

Αφισοκυνηγός..



Αφισοκυνηγός...
Ο υποψήφιος της ΝΔ για τη δημαρχία της Αθήνας, Α. Σπηλιωτόπουλος, και σε μια θεατρινίστικη - αποπροσανατολιστική κίνηση επιστράτευσε οπαδούς του, οι οποίοι κατέβασαν αφίσες της «Ανοιχτής Πόλης», για να καταγράψει έτσι την... ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος. Απαντώντας, ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης υποψήφιος, Γ. Σακελλαρίδης, κάλεσε τον Α. Σπηλιωτόπουλο «να ζητήσει και αυτός από τον κ. Καμίνη να υπάρξουν σε όλους τους δημόσιους χώρους πλαίσια για νόμιμη αφισοκόλληση των υποψηφίων, όπως γίνεται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις». Οπως μας πληροφορεί, κάτι τέτοιο «ζητάει επίμονα η Ανοιχτή Πόλη», αίτημα που με τη σειρά του οδηγεί σε περιορισμό του πιο πρόσφορου για τους μικρότερους συνδυασμούς μέσου ενημέρωσης των απόψεων και θέσεών τους. Κοινώς ένας κόβει κι άλλος ράβει...
* * *
Αντιλαϊκός διαχειριστής
«Μας λένε διαχειριστές πολυκατοικίας. Ναι, είμαστε καλοί διαχειριστές και γι' αυτό περήφανοι διαχειριστές». Αυτό είπε ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος, Γ. Καμίνης, κατά την παρουσίαση υποψηφίων του συνδυασμού του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γ. Καμίνης είναι πολύ καλός διαχειριστής για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών συμφερόντων και ικανότατος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής. Το γνωρίζουν αυτό οι καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου Αθηναίων που παραμένουν απλήρωτες ουσιαστικά από το Σεπτέμβρη, λαμβάνοντας μόνο κάποια έναντι. Το γνωρίζουν οι γονείς παιδιών στους παιδικούς σταθμούς που έχουν μείνει εκτός. Το γνωρίζουν οι συμβασιούχοι του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλησης του δήμου που έχασαν τη δουλειά τους, που αν και δικαιώθηκαν στο δικαστήριο είναι ακόμα στον «αέρα».
* * *
Ο ...ανεξάρτητος
Ανακοίνωσε λέει «ανεξάρτητο - υπερκομματικό ψηφοδέλτιο» ο Ν. Μιχαλολιάκος, δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος. Και το ανακοίνωσε ως εξής: «...Δεν υπάρχει Ελληνας υποστηρικτής του μνημονίου, μόνο ένας λαός με επικεφαλής τον Αντ. Σαμαρά που μάχεται να βγάλει τη χώρα από την κρίση». Είναι τουλάχιστον φαιδρό να μιλάς για ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και να υμνείς τον αρχηγό της ΝΔ και την πολιτική που πρεσβεύει και υλοποιεί και που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Βέβαια και ο ίδιος ο δήμαρχος Πειραιά αυτήν την πολιτική εκπροσωπεί ως στέλεχος της ΝΔ. Παράδειγμα; Η συμφωνία του με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Ο δήμαρχος, λοιπόν, του Πειραιά, ο οποίος λέει ότι είναι ανεξάρτητος από το κόμμα του, είναι εξαρτημένος ακριβώς από τα συμφέροντα και κάνει κάθε μέρα ιδεολογική παρέμβαση υπέρ του συστήματος των καπιταλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ