24 Απρ 2014

Nεότερα από το ανατολικό Μέτωπο: Δείχνει να βαλτώνει και η δεύτερη "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" του Κιέβου

 Nεότερα από το ανατολικό Μέτωπο: Δείχνει να βαλτώνει και η δεύτερη "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" του Κιέβου

"Απελευθέρωση" πόλης από τους αυτονομιστές ανακοίνωσε το Κίεβο


Η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στην Ουκρανία συνεχίζεται με την εκδίωξη ένοπλων αυτονομιστών από μια πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η μεταβατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το "υπουργείο" Εξωτερικών, η επιχείρηση διεξήχθη στην πόλη Σβιατογκόρσκ και οι ουκρανικές δυνάμεις δεν υπέστησαν απώλειες.

«Κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης από ειδικές δυνάμεις η πόλη απελευθερώθηκε» (σ.σ. -από τους ...κατοίκους της;), ανέφερε το "υπουργείο" σε ανακοίνωσή του. «Επί του παρόντος στο Σβιατογκόρσκ και στα περίχωρά του περιπολούν δυνάμεις της αστυνομίας», πρόσθεσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι δεν είχαν υπάρξει προηγουμένως αναφορές περί δράσης ένοπλων αυτονομιστών στη συγκεκριμένη πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στη Σλαβιάνσκ, ένα προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών. (σ.σ. δηλαδή "ανακατέλαβαν" ένα χωριό που δεν είχε καταληφθεί!)


Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε και επίσημα τον τερματισμό της εκεχειρίας του Πάσχα και άρχισε την «ενεργή φάση» της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» για την εξάλειψη των ένοπλων φιλορωσικών αυτονομιστικών ομάδων από τις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Στη Σλαβιάνσκ, ο αυτονομιστής δήμαρχος Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ ανακοίνωσε ότι η πόλη ετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων. «Περικυκλώνουν, σταθερά και μυστικά, την πόλη μας», δήλωσε ο Πονομαριόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτονομιστές είδαν στρατιωτικά ελικόπτερα να μεταφέρουν ενισχύσεις του Στρατού σε ένα κοντινό αεροδρόμιο και μια φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων να κινείται προς τη Σλαβιάνσκ από την κατεύθυνση της Ιζιούμ, μιας πόλης που βρίσκεται βόρεια.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Οδοφράγματα στο Ντόνεσκ
Ταυτόχρονα κυκλοφορούν δύο βίντεο που παρουσιάζουν ανταρσία των στρατιωτών της 9ης Ταξ.ΤΘ που είχε σταλεί στην περιοχή του Ντόνεσκ, την Δευτέρα του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα στις περιγραφές των βίντεο στο you tube διαβάζουμε πως:

Το προσωπικό της 93ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της 6ης ουκρανικής Στρατιάς που εστάλη στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, στασίασε και σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ εφέδρων και αξιωματικών.
Το προσωπικό της Ταξιαρχίας σε ανακοίνωσή του "διαμαρτύρεται για τις συνθήκες στράτευσής τους που παραβιάζει τα διακαιώματα τους και τη νομοθεσία για τους εφέδρους στην Ουκρανία που προβλέπει επιστράτευση για μόλις δέκα ημέρες που όμως έγιναν σαράντα με την βία"! 
Αν και ψηφίστηκε ένας νόμος που αποσκοπεί στην προστασία των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εφέδρους απολύθηκαν από τις δουλειές τους και είναι πλέον σε απόλυτη ανάγκη οικονομικής βοήθειας για να στηρίξουν τις οικογένειές τους .

Κάποιοι από τους 300 Ουκρανούς στρατιώτες που
αυτομόλησαν μαζικά κατά την πρώτη "αντιτρομοκρατική"
επιχείρηση
Στα βίντεο φαίνονται Ουκρανοί αξιωματικοί και κάποιοι μασκοφόροι (δεξιός τομέας;) να πυροβολούν στον αέρα προκειμένου να σταματήσουν τους ...στρατιώτες τους! 

Στο κείμενο αναφέρεται πως επί του παρόντος, για τα γεγονότα διεξάγεται ...ΕΔΕ! (όλοι οι καραβανάδες του κόσμου τελικά είναι ίδιοι...)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ