21 Μαΐ 2014

ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή: Ξεδιάντροπο ψηφοθηρικό φλερτ για να χτυπηθεί το ΚΚΕ!

 ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή: Ξεδιάντροπο ψηφοθηρικό φλερτ για να χτυπηθεί το ΚΚΕ!



Ξεφτιλισμένοι.
Τα ρετάλια της σοσιαλδημοκρατίας.
Έτοιμα να συνάψουν συμμαχίες ακόμα και με χρυσαυγίτες προκειμένου να χτυπήσουν το ΚΚΕ και ν' αρπάξουν τις καρέκλες της εξουσίας. 

Καταρχάς, οι δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη και το "άνοιγμα" του στους ψηφοφόρους του νεοναζί Κασιδιάρη. Ο Σακελλαρίδης δήλωσε (στον ΑΝΤ1) πως καταλαβαίνει την «οργή και την αγανάκτηση» που εκφράζουν εκείνοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Κασιδιάρη». Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη «να αλλάξουν γνώμη και να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».

ΣΧΟΛΙΟ REVOLUTION NOW!: 

Στον απαράδεκτο ψηθοθήρα υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, που δε διστάζει να φλερτάρει με τους χρυσαυγίτες και τον Κασιδιάρη έχουμε να πούμε το εξής: Το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Κασιδιάρη, κ.Σακελλαρίδη, ναι, είναι για μας φασίστες. Το 2012 μπορεί πράγματι να μην γνώριζαν τι ψήφιζαν - τότε μπορούσαμε να τους δικαιολογήσουμε. Σήμερα ξέρουν πολύ καλά τι ψηφίζουν. Αυτό το 16% είναι πατενταρισμένοι φασίστες, χωρίς καμιά δικαιολογία και χωρίς κανένα μανδύα αγανακτισμένου πλέον. Τέλος. 
-


Update: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τα... γλυκόλογα του υποψηφ. δημοτικού συμβούλου των Ναζί της Χρυσής Αυγής Χρ.Γούδη για τον Σακελλαρίδη. (Πηγή: bankingnews.gr)


Πάμε τώρα σε έναν άλλο υποψήφιο, για την ευρωβουλή αυτήν τη φορά, του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέκο Καλύβη. Αντιγράφουμε απ' το Lenin Reloaded (πρωτογενής πηγή: Το Βήμα):

«Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής με την ηγεσία της. Θέλουμε να τους 'τραβήξουμε' πίσω στο δημοκρατικό πλαίσιο και στην Αριστερά» δήλωσε την Τετάρτη στον Βήμα 99,5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης.

«Κάθε ψήφος που δίνεται, δεν είναι εξασφαλισμένη ες αεί. Άρα λοιπόν, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι φασίστες και είναι εγκληματική η πρακτική τους και το έχουμε πει αυτό, αλλά απευθυνόμαστε συνολικά στον κόσμο» είπε, σημειώνοντας:

«Δεν ταυτίζουμε τον απλό κόσμο με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτόν τον κόσμο πίσω, προς την Αριστερά».

«Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι όλοι οι τρόποι που ασκήθηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί απέτυχαν» συνέχισε ο κ. Καλύβης, επισημαίνοντας: «Σαράντα χρόνια τα κόμματα του δικομματισμού μας έριξαν στο γκρεμό και ακόμη τους ψηφίζουμε».

Με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ότι «δεν θέλει ψήφο από τη Χρυσή Αυγή», ο κ. Καλύβης απάντησε:

«Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Δεν θέλουμε ψήφο από τον κόσμο; Από το λαό προφανώς την ψήφο θέλουμε. Θέλουμε η ψήφος του κόσμου να πάει στην Αριστερά, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας».

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.

Για τη Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κάθε ψήφος που δίνεται, δεν είναι εξασφαλισμένη ες αεί. Άρα λοιπόν, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι φασίστες και είναι εγκληματική η πρακτική τους και το έχουμε πει αυτό, αλλά απευθυνόμαστε συνολικά στον κόσμο. Και στους ανθρώπους της Ν.Δ. και του ΚΚΕ, γιατί να κάνουμε διακρίσεις; Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι όλοι οι τρόποι που ασκήθηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί απέτυχαν. Κατά τη γνώμη μου,δεν πρέπει να υπάρχει ταύτιση του απλού ανθρώπου που ψήφισε Χρυσή Αυγή για μια σειρά λόγους που δεν δικαιολογώ, αλλά απλά προσπαθώ να εξηγήσω γιατί κάνει αυτή την επιλογή. Πρέπει δηλαδή να του εξηγήσουμε ότι πρέπει να ενταχθεί στο δημοκρατικό πλαίσιο και να στηρίξει δυνάμεις που είναι μέσα σ’ αυτό. Δεν το καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους βάλουμε σε καραντίνα. 40 χρόνια τα κόμματα του δικομματισμού μας έριξαν στο γκρεμό και ακόμη τους ψηφίζουμε! Όχι (δεν τα ταυτίζω με τη Χρυσή Αυγή). Εγκληματική οργάνωση είναι όμως η ηγεσία της, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Και λέμε ότι αυτό που έκανε ο κόσμος, ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή, είναι ένα μέγα λάθος. Δεν ταυτίζουμε τον απλό κόσμο με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτόν τον κόσμο πίσω, προς την Αριστερά. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ενοχλείστε σ’ αυτό το θέμα.»

Για τις δηλώσεις Σγουρού ότι «δεν θέλει ψήφο από τη Χρυσή Αυγή»

«Με συγχωρείτε, αλλά αυτά τα πράγματα είναι αστεία! Δεν θέλουμε ψήφο από τον κόσμο; Από το λαό προφανώς την ψήφο θέλουμε! Θέλουμε η ψήφος του κόσμου να πάει στην Αριστερά, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας.»
-

Και κάτι τελευταίο, για την Πάτρα. 
Την στιγμή που οι νεοναζί ετοιμάζονται να στηρίξουν Γ. Σακελλαρίδη στην Αθήνα, στην Πάτρα στηρίζουν - απόλυτα φυσικό ασφαλώς - τον αντίπαλο του κομμουνιστή Πελετίδη για το δήμο, δηλαδή τον Χριστόπουλο. Το δήλωσε και ο φασίστας επικεφαλής της παράταξης των ναζί για τη Δυτική Ελλάδα Ρήγας: «μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου στον Max Fm ο κ. Ρήγας είπε ότι η παράταξη του στηρίζει ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής τον Κώστα Χριστόπουλο στον Δήμο Πατρέων και τον Ανδρέα Κατσανιώτη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ