29 Μαΐ 2014

Μισθοφόροι μαχητές κατά του Ασαντ, πολεμούν στην Ν.Α.Ουκρανία, στο πλευρό του Δεξιού Τομέα

 Μισθοφόροι μαχητές κατά του Ασαντ, πολεμούν στην Ν.Α.Ουκρανία, στο πλευρό του Δεξιού Τομέα

Δεκατέσσερις στρατιώτες νεκροί είναι ο απολογισμός της κατάρριψης ελικοπτέρου του ουκρανικού στρατού από δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών. Την ανακοίνωση για τα θύματα της εκτεταμένης ειδικής επιχείρησης καταστολής που διεξάγει στη ανατολική Ουκρανία το Κίεβο από την περασμένη Δευτέρα έκανε ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, συμπληρώνοντας πως μεταξύ των νεκρών είναι και ένας στρατηγός του ουκρανικού στρατού.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των μαχητών της πολιτοφυλακής μιλούν για κατάρριψη δύο ελικοπτέρων, στο Σλαβιάνσκ, στην περιοχή του Ντονιέτσκ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μάχες συνεχίζονται κοντά στην τοποθεσία Σεμιόνοβσκ.

Ενοπλοι μισθοφόροι μαζί με τον Δεξιό Τομέα


Περίπου 300 ουκρανοί μισθοφόροι οι οποίοι πολέμησαν στην Συρία στο πλευρό της αντιπολίτευσης, κατά των δυνάμεων του Ασαντ, έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις του Κιέβου και μάχονται μαζί με τους ενόπλους του Δεξιού Τομέα, κατά διαδηλωτών και των μαχητών της πολιτοφυλακής στην νότια και ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με πηγή του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι μισθοφόροι, οι περισσότεροι των οποίων κατάγονται από την δυτική Ουκρανία, μετά την επιστροφή τους από τη Συρία, εντάχθηκαν στην στρατιωτική επιχείρηση καταστολής που έχει εξαπολύσει το Κίεβο κατά των αυτονομιστών στα νοτιανατολικά της χώρας.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Aκόμη:
Πάνω από εκατό στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων παραδόθηκαν την νύχτα στην λαϊκή πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ μετά πό έφοδο σε στρατιωτική βάση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ