2 Μαΐ 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ Οι ένστολοι να λάβουν υπόψη την ξεκάθαρη στάση του ΚΚΕ υπέρ του λαού

ΚΕΡΚΥΡΑ
Οι ένστολοι να λάβουν υπόψη την ξεκάθαρη στάση του ΚΚΕ υπέρ του λαού
Στην Πυροσβεστική Διοίκηση και το ΑΤ Κέρκυρας περιόδευσαν υποψήφιοι του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»



Στιγμιότυπο από την περιοδεία στην έδρα της Πυροσβεστικής Διοίκησης
Περιοδεία στην έδρα της Πυροσβεστικής Διοίκησης Νομού Κέρκυρας και στο αστυνομικό τμήμα Κέρκυρας, στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου Κέρκυρας, πραγματοποίησε την Τρίτη κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούμενο από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, συνεργαζόμενο με το Κόμμα, Μιχάλη Μιχαήλ, απόστρατο Ανθυποπυραγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον υποψήφιο δήμαρχο Κέρκυρας Μπάμπη Χαραλάμπους και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Γιάννη Μπορμπότη.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την τοπική διοίκηση, συζητήθηκε το πώς συνδέονται τα προβλήματα της καθημερινότητας με την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
Ο Μ. Μιχαήλ ανέπτυξε ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με το ιδιαίτερο περιβάλλον των Σωμάτων Ασφάλειας και συγκεκριμένα με τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υποδομές και τις αλλεπάλληλες σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις τα τρία τελευταία χρόνια, οι οποίες προωθούν την εφαρμογή της στρατηγικής για την «εσωτερική ασφάλεια» της ΕΕ και έχουν στόχο την επιτελική ενοποίηση των σωμάτων ασφάλειας για την αξιοποίησή τους και στην καταστολή του λαϊκού κινήματος.
Προτάθηκε στους ένστολους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τον τρόπο που τους μεταχειρίζεται το αστικό κράτος, στέλνοντάς τους με αποδεκατισμένες δυνάμεις να αντιμετωπίσουν επαγγελματικούς κινδύνους (πυρκαγιές, κοινό έγκλημα) δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό, με πεπαλαιωμένα οχήματα, ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.λπ., σε αντίθεση με τον πάνοπλο εξοπλισμό που διαθέτουν οι δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ κ.λπ. ) για την αντιμετώπιση των αγωνιστικών λαϊκών κινητοποιήσεων, την ίδια όμως στιγμή που και οι ίδιοι βιώνουν τις συνέπειες στο βιοτικό τους επίπεδο από τις περικοπές και την φορομπηχτική πολιτική.
Από την πλευρά των ένστολων τέθηκαν αρκετά ερωτήματα, τόσο σχετικά με επαγγελματικά ζητήματα, όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος, γύρω από τις θέσεις και την πρόταση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την υπάρχουσα κατάσταση και τη διέξοδο από αυτήν, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή τους για τη στάση που κρατάει όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ απέναντι στα εργασιακά τους ζητήματα.
Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα για την στήριξη του Κόμματος και στα τρία ψηφοδέλτια χωρίς κανέναν δισταγμό, παίρνοντας πάντα υπόψη την υπεύθυνη και ξεκάθαρη στάση που κράτησε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λαό και τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ