30 Μαΐ 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ-“Εναρξη” κινητοποιήσεων από το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας

“Εναρξη” κινητοποιήσεων από το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας


ksenodox_poreia13Σε κινητοποίηση στον κόμβο της Μεσογγής προχωρά την Κυριακή στις 7 το απόγευμα το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας.
Στο επίκεντρο η οικονομική διαφορά με τη διοίκηση του «Messongi Beach» καθώς σύμφωνα και με τον πρόεδρο του σωματείου Στ. Πελάη οφείλονται δεδουλευμένα από το 2009 σε 170 περίπου εργαζόμενους. Το ποσό στο σύνολό του ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.
Προβλήματα υπάρχουν και με την εργοδοσία του  «Miramare» που δε θα λειτουργήσει φέτος. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων καταλογίζει στη διοίκηση της επιχείρησης ότι δεν έθεσε, ως όφειλε, το προσωπικό σε διαθεσιμότητα  με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διασφαλιστεί κανένα εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα.
 Υπ. Εργασίας: Στα ύψη η αδήλωτη εργασία
Την ίδια στιγμή υψηλή παραβατικότητα της τάξης του 21,65% έδειξαν οι έλεγχοι του υπουργείου Εργασίας και τον Απρίλη, όσον αφορά την αδήλωτη εργασία…
Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο, η πλειοψηφία των ελέγχων είναι κυρίως δειγματοληπτικοί σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας αλλά και στοχευμένοι σε κλάδους που με βάση όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, μεταξύ αυτών και τα επισιτιστικά επαγγέλματα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας και για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 30 Απριλίου 2014, ελέγχθηκαν 12.792 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 81.433 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.507.
Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, φτάνουν πλέον τα 15.641.821 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ