14 Ιουν 2014

Στημένο συνέδριο από την πλειοψηφία στο ΕΚ Γιαννιτσών

Στημένο συνέδριο από την πλειοψηφία στο ΕΚ Γιαννιτσών
Καταγγελία της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ


Τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών καταγγέλλει η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα», με αφορμή την απόφαση να προχωρήσουν εσπευσμένα σε έκτακτο συνέδριο σήμερα και αύριο για την εκλογή νέας διοίκησης, ενώ απομένουν άλλα δύο χρόνια μέχρι να εξαντληθεί η θητεία της.
Η πλειοψηφούσα παράταξη στη διοίκηση του ΕΚ Γιαννιτσών, που προέκυψε από συνέδριο το Φλεβάρη του 2013, αποτελείται από συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και κάποιους που μεταπήδησαν πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, επικαλούμενοι την «εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης», η οποία προφανώς διαταράσσεται από την παρουσία των τριών εκλεγμένων της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας» στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.
Στην πραγματικότητα, ενοχλούνται - και το παραδέχονται - από το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων σε κάθε κλάδο δουλειάς και αποκαλύπτουν τις συνδιαλλαγές των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών με τους εργοδότες («Ακκάς» - «Ελληνική Υφαντουργία», «Carrefour» κ.ά.).
Οπως προκύπτει από τις εξελίξεις, η πλειοψηφούσα παράταξη, από την επομένη του τελευταίου συνεδρίου, σχεδίαζε πώς θα πετάξει το ΠΑΜΕ έξω από τη διοίκηση. Ετσι, στις αρχαιρεσίες των σωματείων που ακολούθησαν, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διαμορφώσει βολικούς συσχετισμούς, διαγράφοντας από τα μητρώα δεκάδες εργαζόμενους, αποκλείοντας συνδυασμούς που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ και διαλύοντας σωματεία.
Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπάλληλων, όπου διέγραψαν τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του και απέκλεισαν με παράνομες διαδικασίες και χωρίς καμία εξήγηση το 60% των εργαζομένων που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Παράταξης» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ). Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Σωματείου είχαν ψηφίσει περίπου 630 εργαζόμενοι και στις φετινές μόλις 80, αφού η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ διέγραψε τους υπόλοιπους.
Σημειώνουμε ότι στο τελευταίο συνέδριο του ΕΚ Γιαννιτσών συμμετείχαν περίπου 50 αντιπρόσωποι, ενώ στο έκτακτο συνέδριο που θα γίνει το Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν μετά βίας 28-30.
«Αποδεικνύεται στην πράξη ποιος είναι με το κεφάλαιο και ποιος με τους εργάτες. Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι το ίδιο επικίνδυνος με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και έχει τη σφραγίδα της ΕΕ», σημειώνει η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» σε ανακοίνωσή της. Καλεί τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην αλλαγή των συσχετισμών, να μη νομιμοποιήσουν τις μεθοδεύσεις τους, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, για να αποκτήσουν προοπτική οι αγώνες της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ