4 Ιουν 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει στο χέρι «φιλέτα» στην Κέρκυρα

Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει στο χέρι «φιλέτα» στην Pool Area<a Η δημόσια έκταση 92 στρεμμάτων στη θέση Μπούκας Λευκίμμης, στην Κέρκυρα, περιλαμβάνεται στα 300 ακίνητα - φιλέτα δημόσιας γης που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου στη συνέχεια να ιδιωτικοποιηθούν.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Λευκίμμης να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της Μπούκας και των Αλυκών και κάθε δημόσιας έκτασης και υποδομής.
Να οργανώσουν την πάλη τους ώστε να ματαιώσουν οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση. Να παραμείνει η περιοχή της Μπούκας αποκλειστικά δημόσια και να αξιοποιηθεί για δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση για τους Λευκιμμιώτες και τους επισκέπτες.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι με το απαράδεκτο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Μπούκας, θα ζημιωθούν τα ζωτικά συμφέροντα του λευκιμμιώτικου και κερκυραϊκού λαού και της νεολαίας γιατί:
  • Χαρίζεται ουσιαστικά δημόσια έκταση σε ιδιωτική εταιρεία για να κερδοφορήσει σε βάρος των συμφερόντων του λαού.
  • Αποκλείεται η πρόσβαση στην περιοχή, στην παραλία, στο ποτάμι, για το λαό και τη νεολαία, καθώς και τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες για τη δραστηριότητά τους και τους επισκέπτες.
  • Αποκλείεται η Λευκίμμη από την πρόσβασή της στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ