3 Ιουν 2014

Ξενοδοχουπάλληλοι: Μας εμπαίζει η διοίκηση του Ακτή Μεσογγή

Ξενοδοχουπάλληλοι: Μας εμπαίζει η διοίκηση του Ακτή Μεσογγή



Για εμπαιγμό σε βάρος απλήρωτων εργαζόμενων καταγγέλλει τη διοίκηση του “Ακτή Μεσογγή” ο σύνδεσμος ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας.
Σε ανακοκοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
“Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καταγγέλλει την συμπεριφορά των
υπεύθυνων  της ξενοδοχειακής εταιρείας ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ οι οποίοι αφού έχουν
αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους για 5 χρόνια, τώρα τους εμπαίζουν προκλητικά. Καλούσαν  τις προηγούμενες μέρες  να πληρώσουν μόνο 27 άτομα!!!! σε σύνολο 180 απλήρωτων και να τους καταβάλλουν περίπου 1000 ευρώ όταν τους οφείλουν πάνω από 10000 ευρώ του καθενός. Λένε ότι έχουν πρόθεση σε βάθος χρόνου !!!! να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα και την ίδια ώρα ζητούσαν αναβολή της εκδίκασης των οφειλομένων προκειμένου να ταλαιπωρήσουν κι άλλο τους εργαζόμενους. Στέλνουν τα παπαγαλάκια τους στην γύρω περιοχή να λένε ψέματα ότι δήθεν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του σωματείου και ότι δρομολογούνται λύσεις.
Κανένα διάλογο δεν έχουν ξεκινήσει με το σωματείο. Καμία συγκεκριμένη πρόταση έστω για σταδιακή καταβολή των οφειλομένων δεν έχουν προτείνει. Η προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων ενόψει των κινητοποιήσεων τους με την κλήση μόνο 27 ατόμων θα πέσει στο κενό όπως και η λάσπη που εκτοξεύουν τα παπαγαλάκια της εταιρείας στα στελέχη του σωματείου. Τέλος δηλώνουμε ότι ανεξάρτητα από την απόφαση των 26 να λάβουν ή όχι τα χρήματα που προσφέρονται (κάτι το οποίο αποτελεί προσωπικό τους δικαίωμα και επιλογή) ο αντιπρόεδρος του σωματείου, Νικηφόρος Ζερβός, δεν θα λάβει μέρος σε αυτή την διαδικασία αν δεν δοθεί λύση για το σύνολο των συναδέλφων του. Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων απαιτεί την άμεση και οριστική εξόφληση των οφειλομένων όλων των εργαζομένων. Μπροστά στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων από τους υπεύθυνους της εταιρείας οι εργαζόμενοι την Κυριακή το απόγευμα αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το ξενοδοχείο και παράλληλα να  ζητήσουν εξηγήσεις από την Διοίκηση του ξενοδοχείου για όλο αυτό το παιγνίδι που έχει στηθεί σε βάρος τους.
Η επιχείρηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της τοποθέτησε «φουσκωτούς» στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και  να τους αποτρέψει να εισέλθουν στο ξενοδοχείο .
Οι εργαζόμενοι αψηφώντας την οργανωμένη τρομοκρατία της εργοδοσίας  πέρασαν την πύλη του ξενοδοχείου βάζοντας στην άκρη τις στημένες  φρουρές και έφτασαν μέχρι τα γραφεία της διεύθυνσης απαιτώντας την καταβολή των  οφειλομένων τους και το σταμάτημα της κοροϊδίας από τους Γεωργούληδες.
Η Διεύθυνση του ξενοδοχείου ζήτησε από τους εργαζόμενους πίστωση χρόνου 2 ημερών ώστε να συναντηθούν οι εργαζόμενοι με την εργοδοσία  να δοθούν εξηγήσεις γι όλο αυτό το θέατρο που έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα και να ξεκαθαρίσει η εργοδοσία  πότε θα καταβάλλει τα οφειλόμενα . Σε κάθε περίπτωση με την παρέλευση των 2 ημερών οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν κινητοποιήσεις για την οριστική εξόφληση των δεδουλευμένων τους αν δεν υπάρξει από την εργοδοσία ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζί με τους εργαζόμενους του ΜΙΡΑΜΑΡΕ παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο με αίτημα την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ