21 Ιουλ 2014

Ρωσία: Η MH-17 δεν έπεσε από πύραυλο εδάφους - αέρος

 Ρωσία: Η MH-17 δεν έπεσε από πύραυλο εδάφους - αέρος

21 Ιουλίου
18:532014
Το υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ένα αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πολύ κοντά, σε απόσταση 3-5 χλμ. από το επιβατικό αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο κατερρίφθη και ζήτησε εξηγήσεις από το Κίεβο.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Αντρέι Καρταπόλοφ, του επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, το μαχητικό αυτό ήταν ένα Σουκόι Su-25.
«Καταγράψαμε την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων. Το Su-25 μπορεί να φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων. Διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 12 χλμ. και εγγυώνται την καταστροφή οποιουδήποτε στόχου σε απόσταση έως και 5 χλμ.», δήλωσε ο στρατηγός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Αμυνας.
Παράλληλα, ο στρατηγός δήλωσε ότι δεν εντοπίστηκε η εκτόξευση πυραύλων από το έδαφος σε οποιοδήποτε σημείο κοντά στην πορεία του Boeing και κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες, «εάν έχουν» τέτοιες.
Με τις δηλώσεις αυτές η Ρωσία αμφισβητεί ευθέως τις καταγγελίες του Κιέβου και πολλών δυτικών κυβερνήσεων ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές ευθύνονται για την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH-17 στον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας.
Eντωμεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε, σε δήλωσή του από τον Λευκό Οικο,  οτι πρώτη μας προτεραιότητα είναι να μάθουμε την αλήθεια για την συντριβή του αεροσκάφους στην Ουκρανία και να περισυλλέξουμε τις σορούς των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ