28 Αυγ 2014

ΗΠΑ Εννιάχρονη θύτης και θύμα της οπλο - «κουλτούρας»

ΗΠΑ
Εννιάχρονη θύτης και θύμα της οπλο - «κουλτούρας»


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νέα υπόθεση οπλοχρησίας συγκλονίζει τις ΗΠΑ, καθώς λίγες βδομάδες μετά από τον αδικοχαμένο νεαρό Μάικλ Μπράουν από τα πυρά αστυνομικού στο Μιζούρι, χτες ένα εννιάχρονο κορίτσι σκότωσε κατά λάθος τον εκπαιδευτή της, ενώ επιχειρούσε να της... διδάξει πώς να χρησιμοποιεί ένα αυτόματο όπλο «Ούζι» σε πεδίο βολής στο Χουάτ Χιλς της νοτιοδυτικής πολιτείας Αριζόνα.
Ο 39χρονος Τσαρλς Βάκα χτυπήθηκε στο κεφάλι και πέθανε κατά την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο του Λας Βέγκας. Οι γονείς της ακούσιας εκτελέστριας, που είχαν εν πλήρει συνειδήσει οδηγήσει το παιδί τους στο ράντσο για «εκπαίδευση», βιντεοσκοπώντας το «μάθημα» για την προσωπική τους συλλογή, απέφυγαν τις δηλώσεις στον Τύπο. Ο διευθυντής του ράντσου, όπου βρισκόταν το πεδίο βολής, ισχυρίστηκε ότι παρόμοιο συμβάν δεν είχε εκδηλωθεί ποτέ στα 12 χρόνια λειτουργίας του κέντρου, στο οποίο επιτρέπεται η εκπαίδευση παιδιών στα όπλα ακόμη και οκτώ ετών!
Η πολυπλόκαμη «κουλτούρα» της βίας και της οπλοχρησίας στις ΗΠΑ, η καλλιέργεια του «τσαμπουκά» του ιμπεριαλιστή και του «παγκόσμιου χωροφύλακα», είναι αυτά που οδηγούν στην κατάντια οι γονείς να προσφέρουν στα παιδιά τους την... εκπαίδευση στη χρήση όπλων για διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ