27 Αυγ 2014

Κηδεύτηκε στην Κέρκυρα ο Σταύρος Κωνσταντάς

Κηδεύτηκε στην Κέρκυρα ο Σταύρος Κωνσταντάς


Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και συγκινητικά λόγια, συγγενείς, συναγωνιστές και σύντροφοι αποχαιρέτησαν τον Σταύρο Κωνσταντά, γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ. Στην κηδεία του, που έγινε τη Δευτέρα στο χωριό Αγραφοί της Κέρκυρας, παραβρέθηκαν επίσης συνάδελφοί του από πολλά μέρη της Ελλάδας, εκπροσωπώντας τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ όλης της χώρας.
Ο Σταύρος Κωνσταντάς γεννήθηκε το 1935. Ξυλουργός στο επάγγελμα, ήταν μέλος του ΚΚΕ. Η πολύχρονη συνδικαλιστική του δράση ξεκίνησε ως προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης, συνεχίστηκε στο χώρο των ΕΒΕ ως προέδρου της Ομοσπονδίας Ξύλου (ΠΟΒΣΚΣ) και ως γενικού γραμματέα της ΠΟΣ ΟΑΕΕ ως το τέλος της ζωής του.
Εκ μέρους του ΚΚΕ παρών στην κηδεία ήταν ο Χρίστος Κολοβός, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, και τον αποχαιρέτησε ο Φάνης Λάφης, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θύμισε ότι ο Σταύρος Κωνσταντάς φυλακίστηκε οχτώ χρόνων με τη μάνα του για αντίσταση του πατέρα του στους Ιταλούς και ότι στα χρόνια της δικτατορίας κράτησε ανυποχώρητη και σταθερή στάση στη φυλακή, στην απομόνωση και στα βασανιστήρια του Θεοφιλογιαννάκου.
Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Σε όλη τη διαδρομή της ζωής του, που ήταν υποδειγματική, στρατεύτηκε και υπηρέτησε τους στόχους και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Δεν ταλαντεύτηκε ούτε μια στιγμή σε δύσκολες μέρες για το Κόμμα και το κίνημα με την ανατροπή του σοσιαλισμού και την προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ».
Το στερνό «αντίο» του ΔΣ της ΠΟΣ ΟΑΕΕ μετέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παντελής Τάτσης. Ο πρόεδρος της ΠΟΒΣΚΣ, Νίκος Ασβεστάς, αναφέρθηκε στη συμβολή του Σταύρου Κωνσταντά στην ανάταξη της Ομοσπονδίας. Με ένα ποίημά του για τη σαραντάχρονη προσφορά του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγραφιτών Αθήνας τον αποχαιρέτησε ο πρόεδρός του, Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων παραβρέθηκαν ο Δήμος Κουμπούρης και ο Μανώλης Ραλλάκης, πρόεδρος και γενικός γραμματέας, αντίστοιχα, της ΠΟΣ ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ