17 Οκτ 2014

Μια ακόμα δικαίωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά μας: Η Βρετανία ετοιμάζεται να παρέμβει στο Χονγκ Κονγκ

 Μια ακόμα δικαίωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά μας: Η Βρετανία ετοιμάζεται να παρέμβει στο Χονγκ Κονγκ

Βρετανική παρέμβαση στις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ προαναγγέλλει ο Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα πρέπει να υψώσει το ανάστημά της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ, στο οποίο εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, με αφορμή τον τρόπο εκλογής του κυβερνήτη.


Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε στο Κοινοβούλιο σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην πρώην βρετανική αποικία, ο Κάμερον απάντησε ότι είναι σημαντικό ο λαός του Χονγκ Κονγκ να είναι σε θέση να απολαμβάνει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα τα οποία ορίζονται στην αγγλοκινεζική συμφωνία που συνήφθη προτού η Βρετανία επιστρέψει στην Κίνα την κυριαρχία επί του Χονγκ Κονγκ, το 1997.
Καταστολή του αντικαποικιοκρατικού κινήματος στο Χονγκ Κονγκ από τους Βρετανοτσολιάδες, 1976. 51 διαδηλωτές νεκροί.

«Είναι σημαντικό η δημοκρατία να δίνει πραγματικές επιλογές», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στη συμφωνία. «Αναφέρεται σε δικαιώματα και ελευθερίες, περιλαμβανομένων του λόγου, του Τύπου, της συνάθροισης, του συνεταιρίζεσθαι, των ταξιδίων, των κινήσεων και φυσικά της απεργίας», υποστήριξε ο Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ