20 Δεκ 2014

Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή

Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή
Εντείνεται η πολιτική παρέμβαση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική



Από τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα, με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη
Με στόχο το σύνθημα «Λαϊκή Παρέμβαση τώρα. Δυνατό ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή» να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ εντείνει την πολιτική της δράση - παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε όλο το Λεκανοπέδιο. Στο επίκεντρο της πλούσιας συζήτησης μπαίνει η αναγκαία απάντηση του λαϊκού κινήματος, η ενίσχυση του ΚΚΕ, κόντρα στο σκηνικό αποπροσανατολισμού που στήνεται με αφορμή τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή.
Κόντρα στον αποπροσανατολισμό, ο λαός να δημιουργήσει τις δικές του εξελίξεις
Σε αυτά τα πλαίσια, στο κτίριο του ΟΤΕ - ΝΥΜΑ βρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Περνώντας από γραφείο σε γραφείο, στα τηλεφωνικά κέντρα, στο διάλειμμα των εργαζομένων, συζητώντας μαζί τους, τους κάλεσε να μην αγωνιούν για το αν, πότε και ποιος θα βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι εξελίξεις, σημείωσε, που αγχώνουν τους αστούς και τα κόμματά τους. «Ο λαός πρέπει να δημιουργήσει τις δικές του εξελίξεις, με την οργάνωση της πάλης του, την ισχυροποίηση των συνδικάτων, την απομόνωση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών και την αλλαγή των συσχετισμών με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού».

«Τα γνωρίζουμε καλά, με 500 ευρώ δε ζεις...», ανέφεραν εργαζόμενοι, προσθέτοντας ότι «...το θέμα είναι τι να κάνουμε».
Απαντώντας, ο Γ. Πέρρος τους κάλεσε να μην περιμένουν μόνο τις εκλογές για να αντιδράσουν: «Βεβαίως και στις εκλογές χρειάζεται ισχυροποίηση του Κόμματος, καθώς το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αταλάντευτα παλεύει για το δίκιο των εργαζομένων. Ομως η καθημερινή και ασυμβίβαστη πάλη είναι αυτό που τρέμουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ».
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σημείωναν ότι αυτά που λέει το ΚΚΕ είναι σωστά, αναγνωρίζοντας τη συνέπειά του, όμως «είναι δύσκολα», όπως παρατήρησε μια εργαζόμενη.
«Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που καταθέτει στο λαό πρόταση για συνολική ανατροπή αυτής της κατάστασης», υπογράμμισε ο Γ.Πέρρος. «Πρέπει οι εργάτες να πάρουν από τους αστούς την εξουσία στα μέσα παραγωγής, για να απολαύσουν τον πλούτο που παράγουν. Μόνο τότε θα σχεδιαστεί η οικονομία και η ανάπτυξη προς όφελός μας. Οσο ο λαός εναποθέτει τις ελπίδες του σε διάφορους σωτήρες, τόσο θα απογοητεύεται και θα τα βλέπει πιο δύσκολα τα πράγματα. Οταν θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, τότε θα καταλάβει τη δύναμή του».
Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ποιος έχασε και ποιος κέρδισε από την αποδυνάμωση του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές και την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε «χαμένο βγήκε το λαϊκό κίνημα, αποδυναμώθηκε η πάλη, ενώ η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώθηκε».
Καμία πίστωση χρόνου στην αντιλαϊκή πολιτική
Την Τετάρτη το απόγευμα, την ίδια στιγμή που εξελισσόταν στη Βουλή η ψηφοφορία για την εκλογή του ΠτΔ, μια σειρά οργανώσεις της ΚΟ Αττικής διοργάνωναν συσκέψεις και συγκεντρώσεις συζητώντας με εργαζόμενους για την ουσία των εξελίξεων.
«Η "σταθερότητα" που επιδιώκουν δείχνει ότι ετοιμάζονται για νέα επώδυνα μέτρα, όμως δείχνει και την αδυναμία τους» σημείωσε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε σύσκεψη της ΚΟΒ Ηλεκτρολόγων.«Φαίνεται η αδυναμία τους να περάσουν νέα μέτρα αναίμακτα και να τα βρουν κάτω από το τραπέζι για να ξεζουμίσουν το λαό. Σήμερα έχει μεγάλη σημασία να μη δοθεί περιθώριο ανασύνταξης του πολιτικού συστήματος. Ακόμα κι αν αλλάξει η κυβέρνηση, να μην έρθει νέα με πίστωση χρόνου από το λαό. Κάθε πίστωση χρόνου θα είναι εις βάρος του», πρόσθεσε.
«Η λύση είναι να ισχυροποιηθεί το Κόμμα και την επομένη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, ανεξάρτητα του ποιος θα κυβερνά, να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, ο λαός να είναι οργανωμένος και έτοιμος να παλέψει με το ΚΚΕ μπροστά», τόνισε στη συνέχεια ο Θ. Τζίμας, σχετικά με την εύλογη ανησυχία που εκφράστηκε στη συζήτηση, ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που θα προσφέρει θα είναι απογοήτευση για όσους στηρίζουν εκεί τις ελπίδες τους και όξυνση αντιδραστικών αντανακλαστικών. Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Το ΚΚΕ προειδοποιεί, όπως έκανε και στις προηγούμενες εκλογές: Η οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή με τους καπιταλιστές να κάνουν κουμάντο στην οικονομία και το λαό ανοργάνωτο, θα δώσει συνέχεια στα βάρβαρα μέτρα. Γι' αυτό από σήμερα δίνουμε τη μάχη ώστε τα συνδικάτα να μαζικοποιούνται, κανένας εργάτης να μην είναι ανοργάνωτος και μόνος του. Με πιο δυνατό το ΚΚΕ, δυναμώνει η πάλη του λαού και πιο δύσκολα θα τον βάζουν στο χέρι».
Αντίστοιχα, σε συγκέντρωση στην Καλλιθέα, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σκεφτούν το πραγματικό δίλημμα: «Μπροστά στις σύνθετες και δύσκολες μέρες χρειάζεται ο λαός ενισχυμένο το ΚΚΕ ή όχι; Σήμερα δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, περιθώρια για απογοητεύσεις. Απαιτείται παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα με μόνο αδιάψευστο στοιχείο τον αγώνα του και ισχυρό το ΚΚΕ. Γιατί η αλλαγή των αλλαγών θα είναι η εργατική - λαϊκή εξουσία, ο λαός όρθιος, οργανωμένος, μαχητής και αγωνιστής που επιλέγει το δικό του δρόμο: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ