20 Δεκ 2014

Πολιτικά παιχνίδια που επιβεβαιώνουν τη σήψη του συστήματος

Πολιτικά παιχνίδια που επιβεβαιώνουν τη σήψη του συστήματος


Η μπόχα του συστήματος, που υπηρετούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, αναδίδεται σε όλο της το ...μεγαλείο, μετά και τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλη, για προσπάθεια χρηματισμού του ώστε να υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Των καταγγελιών του, μάλιστα, προηγήθηκαν σχετικές δηλώσεις του Λ. Λαζόπουλου.
Οπως είπε ο Π. Χαϊκάλης, η πρόταση που του έγινε ανερχόταν σε 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ: 700.000 ευρώ μετρητά, αποπληρωμή δανείου και υπογραφή συμβολαίων με εταιρείες παραγωγής. Συμπλήρωσε πως έχει παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές οπτικοακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις με το πρόσωπο που πήγε να τον δωροδοκήσει.
Ο Π. Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου των ΑΝΕΛ, είπε ότι η πρώτη συνομιλία με τον «μεσάζοντα», διάρκειας περίπου μιας ώρας, καταγράφηκε από τον Χαϊκάλη με κάμερα - ρολόι, ενώ υπήρχε μηχανισμός καταγραφής συνομιλίας και από το «μεσάζοντα», όπως και σύστημα εξουδετέρωσης κινητών τηλεφώνων! Υπήρξε και δεύτερη συνάντηση, διάρκειας περίπου 15'. Οι συναντήσεις έγιναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Αντίγραφα της καταγραφής, που δόθηκε στην εισαγγελία, κράτησαν οι Καμμένος, Χαϊκάλης, Λαζόπουλος και συμβολαιογράφος στο εξωτερικό. Κατά πληροφορίες, το υλικό έχει διάρκεια δυο ωρών και έχει μονταριστεί (!), περιλαμβάνοντας οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του Χαϊκάλη με το καταγγελλόμενο πρόσωπο και ακουστικό υλικό από τη δεύτερη.
Για την εμπλοκή Λαζόπουλου στην υπόθεση, ο Χαϊκάλης υποστήριξε ότι ο Λαζόπουλος είχε τεχνική υποδομή στο στούντιο για να «καθαρίσουν το υλικό». Επίσης, ότι τον γνωρίζει χρόνια και τον εμπιστεύεται. «Αν μου συμβεί τίποτα, ήθελα ο Λαζόπουλος να έχει το υλικό», είπε.
Διαψεύδει ότι προσεγγίστηκε η Κουντουρά
Κατά τους καταγγέλλοντες, ο «μεσάζοντας» είπε στον Χαϊκάλη ότι έχει προσεγγιστεί και άλλος βουλευτής των ΑΝΕΛ. Εξ ου και ξεκίνησε αντίστοιχο νταβαντούρι με το όνομα της Ελενας Κουντουρά, η οποία διέψευσε κάθε εμπλοκή της.
Κατά τους ΑΝΕΛ, καθορίστηκε και τρίτη συνάντηση με το «μεσάζοντα» στο σπίτι του Χαϊκάλη, όπου υποτίθεται θα έκλεινε η συμφωνία, και για την οποία είχε ενημερωθεί η αστυνομία αλλά ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. «18:05 του στέλνω μήνυμα "πού είσαι, χάθηκες;"», «18:12 με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει θα τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά», είπε ο Χαϊκάλης. «Ισως είχε καταλάβει, ίσως ενημερώθηκε από κάποιον», εκτίμησε ο Καμμένος.
Συνομιλητής όλων τους;
Ο Καμμένος συμπλήρωσε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο το γνώρισε στο γραφείο του Αντ. Σαμαρά όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ και ότι νωρίτερα είχε διατελέσει σύμβουλος και του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Επειτα εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ, συμβουλεύοντας και τον Καμμένο για οικονομικά ζητήματα, μέχρι την εποχή που προσελήφθη σε τράπεζα.
Κατά πληροφορίες που διοχετεύτηκαν στο διαδίκτυο, ο άνθρωπος που κατηγορείται για τη δωροδοκία ονομάζεται Γ. Αποστολόπουλος και εμφανίζεται να έχει διατελέσει στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς και της «Ντόιτσε Μπανκ». Αρθρογραφούσε μάλιστα με ψευδώνυμο και σε ιστοσελίδα σφόδρα «αντιμνημονιακού» ύφους και περιεχομένου...
Από τη ΝΔ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Α. Παπαμιμίκος, μίλησε για «στημένη προβοκάτσια», λέγοντας ότι το πρόσωπο που καταγγέλλεται από τους ΑΝΕΛ «υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου. Τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα στις 22/3/2013 (σ.σ: απ' τη ΝΔ παραπέμπουν σε εικόνες από εκείνη τη συνάντηση, όπου απεικονίζονται Καμμένος, Τσίπρας και Αποστολόπουλος στο ίδιο τραπέζι). Τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 1/4/2013. Και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS», στη δικαστική διαμάχη του Καμμένου με τον Αντρίκο Παπανδρέου...
Ο ίδιος ο Αποστολόπουλος, σε δήλωσή του, μίλησε για «πολιτικές βεντέτες, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα», «θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό» και «δολοπλόκους». Δήλωσε «στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης», ζητώντας να βγουν «όλα στο φως χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες».
Εντύπωση προκαλούν και οι μπηχτές που άφησε η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ (και με το ένα πόδι στο ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή με δήλωσή της σε διαδικτυακό μέσο: «Η δωροδοκία αποτελεί ένα από τα βασικότερα αδικήματα στην πολιτική ζωή. Το μόνο ίσως σοβαρότερο είναι η επίκλησή της όταν αυτή δεν υφίσταται για την άγρα εντυπώσεων και τη θυματοποίηση για ψηφοθηρική εκμετάλλευση (...) Η δημοσιοποίηση δεδομένων πριν τη διερεύνηση των υποθέσεων (σ.σ: από τη Δικαιοσύνη), εμποδίζουν πιθανόν το έργο των αρχών και δύναται να θεωρηθεί ότι δημιουργούν εντυπώσεις ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης».
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Στο μεταξύ, με εντολή του Προέδρου της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, χτες το μεσημέρι έγινε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να παραλάβει το DVD το οποίο απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, που περιέχει υλικό από το οποίο προκύπτει, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ΑΝΕΛ, ότι έγινε προσπάθεια χρηματισμού του βουλευτή τους, Π. Χαϊκάλη.
Το DVD, του οποίου η αναπαραγωγή έγινε στις εγκαταστάσεις του καναλιού της Βουλής με ειδικά μέτρα προστασίας, μοιράστηκε στα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων. Η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί και σήμερα.
  • Με αφορμή δηλώσεις του Χαϊκάλη στο «Mega» ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Αντ. Σαμαράς, το γραφείο του πρωθυπουργού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ