7 Ιαν 2015

Παρατηρητήριο αριστερού προεκλογικού οχετού #3

 Παρατηρητήριο αριστερού προεκλογικού οχετού #3

«Δεν λέει όχι σε έναν μεγάλο συνασπισμό το ΚΚΕ». Αυτός είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ του TVXS.gr του Στ. Κούλογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζει συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Real News». Και με αυτό τον τίτλο, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιχειρεί να δημιουργήσει συνειρμούς στους αναγνώστες ότι πιθανόν το ΚΚΕ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο συνασπισμό. Παραθέτουμε ολοκληρωμένη την ερώτηση και την απάντηση για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
«-- Μετά τις εκλογές εκτιμάτε ότι οδηγούμαστε σε σταθερές κυβερνήσεις; Και το ΚΚΕ αποκλείει να οδηγηθούμε και σε ένα "μεγάλο συνασπισμό";
Δημήτρης Κουτσούμπας: Κατά τη γνώμη μας, μέχρι σήμερα "σταθερές" ήταν όλες οι κυβερνήσεις. "Σταθερές" στο να περνάνε "σταθερά" και τα μέτρα που ευνοούν την κερδοφορία των μονοπωλίων και το ξεζούμισμα του λαού. Τέτοιες κυβερνήσεις θα υπάρξουν και μετά τις εκλογές αυτές. Στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άρα και το σενάριο ενός "μεγάλου συνασπισμού" είναι υπαρκτό και πιθανό. Ίσως όχι άμεσα, όμως σε μια πορεία ναι, εάν δεν υπάρξουν άλλες συνολικές ανατροπές και εξελίξεις».
Τώρα, τι ορέγονται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διαδικτυακά μέσα του είναι μια άλλη ιστορία...
Πηγή: Ριζοσπάστης
Η μεγάλη πλάκα είναι πως, ούτε από αυτά τα δια της κοπτοραπτικής αποσπάσματα της συνέντευξης του ΓΓ του ΚΚΕ που παραθέτει το TVXS, προκύπτει πουθενά ο τίτλος του άρθρου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε με ένα κλικ στην πρώτη ηλεκτρονική παραπομπή του παρόντος.

Μια τεράστια "σύμπτωση" ακόμη είναι πως πρόκειται για την δεύτερη κατάφωρη διαστρέβλωση της ίδιας συνέντευξης από διαφορετικά μέσα (το πρώτο κρούσμα εδώ), όπου και πάλι εντλώς "συμπτωματικά" σε κανένα από τα δύο δεν υπήρχε κάποια ηλεκτρονική παραπομπή ώστε ο αναγνώστης να έχει πρόσβαση στο πρωτότυπο ολοκληρωμένο κείμενο της.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως μιλάμε για μια συνέντευξη, της οποίας το πλήρες κείμενο ήταν τόσο "δύσκολο" να βρεθεί, που ανέβηκε σχεδόν από την πρώτη στιγμή (και πριν γραφτούν τα δύο εμέσματα των MAO-TVXS) στο Redfly planet (δεύτερο λινκ του παρόντος).

Το γεγονός πως δύο διαφορετικά (και φιλικά πολιτικά) μέσα, λένε δύο διαφορετικά ξεδιάντροπα ψέμματα για την ίδια συνέντευξη, ανάλογα με το κοινό που απευθύνονται, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Δείχνει την κατανομή του αντικομμουνιστικού οχετού κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.
Το original συριζαίικο TVXS χρησιμοποιεί την λαθροχειρία της δήθεν συνεργασίας του ΚΚΕ με τους πρώην οπορτουνιστές και νυν σφουγκοκωλάριους της αστικής τάξης ώστε να προκαλέσει την συναίνεση (αφού τελικά θα "συνεργαστούν στο τέλος", ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ να μην χάσει και την πρωτιά, το ίδιο είναι..).
Ενώ το SYRIZA cheerleader MAO.gr του ΝΑΡ, προσπαθεί να προκαλέσει την απέχθεια σε ένα πιο αριστερό κοινό ανοίγοντας τον βόθρο της τάχα συνεργασίας με την ΝΔ, και προσπαθώντας να προκαλέσει αντιπερισπασμό για τον χαμό που έγινε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του ΠΑΣΟΚικού εσμού που πλαισιώνει αφειδώς τις τάξεις του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ