7 Ιαν 2015

Είδηση που ΔΕΝ θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και ΔΕΝ θα συζητηθεί

 Είδηση που ΔΕΝ θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και ΔΕΝ θα συζητηθεί

Απολύσεις εργαζομενων στους Δήμους Χαλανδρίου, Πεντέλης, Αμαρουσίου και Ηρακλείου
Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής
Δημοσίευση: Τετ, 07/01/2015 - 18:37

Σε απολύσεις προχώρησαν οι δημοτικές αρχές του Βόρειου Τομέα.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) απέλυσε δύο εργαζόμενους στα ΚΕΠ με σειρά συμβάσεων, οι οποίοι δικαιώθηκαν πρωτόδικα, αλλά η δημοτική αρχή άσκησε έφεση στη δικαστική απόφαση και τους απέλυσε.

Τέσσερεις παιδαγωγούς απέλυσε και η δημοτική αρχή Πεντέλης (ΝΔ), οι οποίοι επίσης είχαν δικαιωθεί πρωτόδικα.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε στην απόλυση 29 εργαζομένων ατόμων με ειδικές ανάγκες, που είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος τρία συν ένα, και δούλευαν στην αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου.

Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου (ΠΑΣΟΚ) προχώρησε στην απόλυση τριών ακόμα εργαζομένων στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Νέας Ιωνίας (ΣΥΡΙΖΑ) προχώρησε σε άθλια συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη εργαζόμενης, μέλους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μη σεβόμενη τα 30 χρόνια υπηρεσίας της στον κοινωνικά ευαίσθητο τομέα των ΚΑΠΗ, και μεταθέτοντάς την -για λόγους που εξυπηρετούν τους πολιτικούς της σχεδιασμούς- σε άλλη υπηρεσία.

Τις απολύσεις καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, η λύση βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων με τις ταξικές δυνάμεις, στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των δικών τους συμφερόντων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα. Να μην έχουμε καμιά αυταπάτη. Κυβέρνηση και επίδοξοι διαχειριστές της αστικής εξουσίας δεν θα υπολογίσουν ούτε γιορτές ούτε εκλογές για να επιβάλουν τις προαποφασισμένες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους «με την ψήφο τους και με τον αγώνα τους να καταδικάσουν αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική».

Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ