23 Ιαν 2015

Σταμάτης Πελάης,γιατι ΚΚΕ

Σταμάτης Πελάης
Ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ. Υποψήφιος στην Κέρκυρα



Το ΚΚΕ ενημέρωσε έγκαιρα τον ελληνικό λαό για τη θύελλα των τελευταίων χρόνων. Στάθηκε όρθιο στις πολύμορφες επιθέσεις, οργάνωσε με συνέπεια τη γραμμή αντίστασης του ελληνικού λαού και, παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς, οφείλουν οι πάντες να αναγνωρίσουν ότι κρατά ζωντανό το όραμα του σοσιαλισμού, έχοντας στρατηγικό στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Το ΚΚΕ αναδεικνύει επίσης την ανάγκη εξόδου της χώρας μας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ καθώς και τη διαγραφή του χρέους, που αποτελούν προϋποθέσεις για την έξοδο του λαού από την κρίση και τη φτώχεια.
Οι αγώνες που δίνουμε ως εργατική τάξη, η δράση και το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και εισοδημάτων είναι μισοί αν δε συνοδεύονται από την ενίσχυση και το δυνάμωμα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αν, δηλαδή, η εργατική τάξη δε θέτει το πολιτικό πρόταγμα για μετάβαση στη δική της εξουσία, τότε η διατύπωση αιτημάτων και η απλή διεκδίκησή τους στερούνται προοπτικής.
Δέχτηκα την πρόταση του ΚΚΕ για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του στην Κέρκυρα όχι μόνο γιατί τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάζομαι στο εργατικό κίνημα, στην Αυτοδιοίκηση και τους λαϊκούς αγώνες, αλλά κυρίως γιατί στις σημερινές συνθήκες ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή εργατική τάξη, ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση του αιτήματος για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για ανεξαρτησία και αποδέσμευση από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, επομένως η στήριξη του ΚΚΕ είναι η μόνη πατριωτική επιλογή.
Παράλληλα, θέλω από την πλευρά μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις να καταλάβει ο Κερκυραίος και η Κερκυραία του μόχθου ότι δεν μπορούμε να στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε εμπόρους ελπίδας αλλά μόνο στη δική μας δύναμη, στη δική μας οργάνωση, στο δικό μας αγώνα και σε εκείνους που με συνέπεια στάθηκαν έμπρακτα στο πλευρό μας, στους αγώνες μας.
Η στήριξη του ΚΚΕ είναι πράξη ευθύνης και συνέπειας για κάθε εργαζόμενο και ακόμη περισσότερο για τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η επιλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Κέρκυρα το 2007 και μέχρι το 2012 έδωσε άλλον αέρα στους εργαζόμενους της Κέρκυρας. Το διάστημα αυτό καταγράψαμε σημαντικές επιτυχίες στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Η λαθεμένη επιλογή σημαντικού αριθμού προοδευτικών Κερκυραίων να θαμπωθούν από τα φώτα του κυβερνητισμού οδήγησε στην απώλεια της έδρας από τον Μπ. Χαραλάμπους και το ΚΚΕ και την παράδοσή της στο ΠΑΣΟΚ, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η Κέρκυρα δυόμισι χρόνια δεν είχε βουλευτή αντιπολίτευσης να αναδεικνύει τα ζητήματα της Κέρκυρας και να είναι μπροστάρης στους αγώνες του κερκυραϊκού λαού, το λαϊκό - εργατικό κίνημα υποχώρησε λόγω αυτής της εξέλιξης αλλά και της συνολικής μείωσης του ΚΚΕ.
Κάθε Κερκυραίος δημοκράτης, κάθε αντιφασίστας, κάθε πραγματικός αριστερός μπορεί να καταλάβει ότι για λίγες ψήφους θα κριθεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κέρκυρας και δεν υπάρχουν πολυτέλειες για επιλογή ανάλογη του 2012. Αλλωστε, το «δις εξαμαρτείν» δε δικαιολογείται και η μόνη επιλογή για να μη συμβεί αυτό είναι: Ψήφος στο ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ