8 Ιαν 2015

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Μαζεύει από παντού για να συμβάλει σε συγκυβέρνηση

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Μαζεύει από παντού για να συμβάλει σε συγκυβέρνηση


Από παντού μαζεύει ο Στ. Θεοδωράκης, στην προσπάθεια να στήσει ψηφοδέλτια για το κόμμα του και να καταγράψει ένα ποσοστό που θα του επιτρέψει να παίξει ρόλο στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού και τη σταθεροποίηση της αστικής εξουσίας.
Σε αυτή τη βάση ανακοινώθηκε η προσχώρηση στο μόρφωμα Θεοδωράκη του δημοσιογράφου Γ. Αμυρά, που στις δημοτικές εκλογές του 2010 κατέβηκε ως «ανεξάρτητος», για να μεταπηδήσει στις ευρωεκλογές του 2014 στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Επίσης, την υποψηφιότητά του με το Ποτάμι ανακοίνωσε ο Χ. Θεοχάρης, ο οποίος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων από τις αρχές του 2013 έως και τον Ιούνη του 2014. Ο Θεοχάρης αναφέρει ότι αποδέχτηκε πρόσκληση του Ποταμιού και του Στ. Θεοδωράκη για την υποψηφιότητά του στη Β' Αθηνών. Βέβαια, μόλις πριν από μία βδομάδα, ο Στ. Θεοδωράκης παρουσιάζοντας τις θέσεις του Ποταμιού έλεγε πως «όσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς δεν θα είναι υποψήφιοι αν δεν περάσουν 4 χρόνια από τη λήξη της θητείας», αλλά τι είναι μια κυβίστηση μπρος στη συμμετοχή στη διαχείριση της αστικής εξουσίας...
Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η συνεργασία του Ποταμιού με τον προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδη και με τη «Δράση» του Θ. Σκυλακάκη, παλαιότερα ευρωβουλευτή της ΝΔ και «δεξί χέρι» της Ντ. Μπακογιάννη.
Λέγεται, εξάλλου, ότι υποψήφιοι με το Ποτάμι θα είναι και οι Γρ. Ψαριανός, Π. Τατσόπουλος, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου, οι πρώην ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπ. Δανέλλης και Αννυ Ποδηματά, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ιλχάν Αχμέτ.
Σε ό,τι αφορά τους στόχους του μορφώματος, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Στ. Θεοδωράκης μίλησε για παραμονή της χώρας στο ευρώ «πάση θυσία» και την «ανάγκη» να αποφευχθούν τυχόν επαναληπτικές εκλογές, με το Ποτάμι αναδεικνυόμενο σε τρίτη δύναμη ώστε να κουμπώσει σε συγκυβέρνηση με τον οποιονδήποτε από τους δυο κύριους πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ