3 Μαρ 2015

Γιάννης Μηλιός: Όλη η ηθική ουσία της "εσωτερικής αντιπολίτευσης" του ΣΥΡΙΖΑ

 Γιάννης Μηλιός: Όλη η ηθική ουσία της "εσωτερικής αντιπολίτευσης" του ΣΥΡΙΖΑ

Εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, γατάκια!
Step 1: Αφού έχεις προετοιμάσει όλη την οικονομική πολιτική με τσι επενδυτές στα Μπρούκινγκς και τα Σίτυ, ως ο καθ ύλιν αρμόδιος που είσαι, την κοπανάς εγκαίρως παίζοντάς το "σεμνός αγωνιστής" κι αφήνεις κάποιο αναλώσιμο σφαλιαροεισπράκτορα να την εφαρμόσει και να τις φάει για πάρτη σου. Έναν...καραφλό σφαλιαροεισπράκτορα κατά προτίμηση.

Το Βήμα, 30/12/2014

Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μηλιός

Με δήλωσή του ο Γιάννης Μηλιός καθιστά σαφές ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται ως υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της επεξεργασίας των θέσεων και διαμόρφωσης κατευθυντηρίων γραμμών για την κυβερνητική πολιτική.

Οπως επισημαίνει ο κ. Μηλιός στη δήλωσή του : «Στην κρίσιμη ιστορική στιγμή που βρίσκεται από σήμερα η χώρα μας, καλείται ο καθένας από μας να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για τη νίκη και την Κυβέρνηση της Αριστεράς που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή.
Στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι στρατευμένοι εκεί όπου μπορούμε να συμβάλουμε αποδοτικότερα στο μεγάλο έργο που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας.

Στον αγώνα αυτόν αποφασιστική θα είναι η συνεισφορά των δυνάμεων του Κόμματος με την επεξεργασία θέσεων και τη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών για την κυβερνητική πολιτική. Σε αυτή τη διαδικασία είμαι περισσότερο χρήσιμος, και για το λόγο αυτό δεν θα είμαι υποψήφιος σε κάποια εκλογική περιφέρεια, ούτε θα συμμετάσχω σε κάποια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Παράλληλα, θα συνεχίσω να είμαι συνεχώς παρών στη διαμόρφωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ των θέσεών μας, συμμετέχοντας θεσμικά σε καθοριστικές συναντήσεις με διεθνείς παράγοντες, όπως κάνω μέχρι τώρα (IMF, Κυβερνητικές Υπηρεσίες άλλων χωρών, Χρηματοοικονομικά Κέντρα, κλπ.), με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την Κυβέρνηση της Αριστεράς και τον λαό που όλοι υπηρετούμε.

Πιστεύω ότι αυτή η στάση είναι σε συμφωνία με τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει απέναντι στους συντρόφους μου, που με εξέλεξαν τρίτο στην ΚΕ και μου ανέθεσαν μάλιστα τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του Υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής, για να συμβάλουμε μαζί με τα μέλη του Τμήματος καθοριστικά στη διαμόρφωση των θέσεων του Κόμματος.
Ο αγώνας μου είναι αφιερωμένος στη νίκη της Αριστεράς, μια νίκη χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς ώστε να γίνουν τα όνειρα όλων μας πραγματικότητα και να ανταποκριθούμε στις ελπίδες του ελληνικού λαού που μας χαρίζει την εμπιστοσύνη του και μας αξίωσε να φτάσουμε μέχρι εδώ!».

Step 2: Το καλύτερο; Του τη βγαίνεις κι απ' τ' αριστερά του "ΓΑΠ για ΣΥΡΙΖΑ" που πρώτα σπρώξατε όλοι μαζί για βουλευτή και υπουργό (άτιμη φωτογένεια, σκρόφα τηλεόραση!), ώστε να κάτσεις εσύ ανενόχλητος στην κρυψώνα σου! Και κερδίζεις και πόντους ως "τίμια και ανυποχώρητη φωνή" του κόμματος! Μιλάμε, είσαι και πολύ ΣΥΡΙΖΑ αδερφέ μου!

Ο Μηλιός καρφώνει τα λάθη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση
«Κακά στημένη διαπραγμάτευση είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια»
Μεγάλα λάθη του Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μεγάλες υποχωρήσεις εντοπίζει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε κοινό του άρθρο με τον Σπύρο Λαπατσιώρα που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλο που διδάσκει ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Καλαμάτας.
Σε κοινό τους άρθρο χαρακτηρίζουν «κακά στημένη τη διαπραγμάτευση», τονίζουν ότι το υπουργείο οικονομικών ήταν απροετοίμαστο και κάνουν λόγο για άλμα στο κενό με δεμένα μάτια.
Στο άρθρο γίνεται λόγος για: «απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση. Ακόμη και στο Παράρτημα που δημοσίευσε το ΥΠΟΙΚ ως τεχνική σύνοψη φαίνεται το επιφανειακό επίπεδο. Επιπλέον, σε αυτό γίνεται η κρίσιμη παραδοχή ότι η βιωσιμότητα του χρέους συνδέεται με τα πρωτογενή πλεονάσματα (θέση που συνιστά σημαντική στρατηγική υποχώρηση)».
Ταυτόχρονα επισημαίνει πως: «Φάνηκε ότι η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό αποτελεί αρνητικό σημάδι και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Για παράδειγμα, το περιστατικό με τον Ντάιεσεμπλουμ προφανώς τόνωσε το «εθνικό αίσθημα», αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ από τη στιγμή που όλο το Σαββατοκύριακο ασχολήθηκε η κυβέρνηση με το να καθησυχάζει τις αγορές που θα άνοιγαν την Δευτέρα, γεγονός που σηματοδότησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σταθερή τακτική διαπραγμάτευσης (και φυσικά στην ίδια συνάντηση ακόμη και σε μη έμπειρους παρατηρητές φάνηκε ότι δεν υπάρχει και ομάδα ισότιμων κυβερνητικών μελών στη διαπραγμάτευση).
Είναι εύκολα κατανοητό πώς αυτή η κακά στημένη διαπραγμάτευση, παρά τις εργατοώρες που αφιέρωσαν οι πρωταγωνιστές της, είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια. Επίσης, οι διαφορές και οι κακοί χειρισμοί και οι μετατοπίσεις έδειξαν στους εταίρους ότι η ελληνική πλευρά είναι επιδεκτική χειρισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ