3 Μαρ 2015

EBRD: Στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα

 EBRD: Στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα

 

Ο πρόεδρος της EBRD
 
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το πρόγραμμα θα αφορά κυρίως την παροχή δανείων και «τεχνογνωσίας» μέχρι το 2020, για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, έχοντας ως προϋπόθεση την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαθρώσεων.
Οι επενδύσεις της Τράπεζας «έχουν στόχο να ενισχύσουν την πρόοδο στη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και να συνεισφέρουν στην ανάκαμψή της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η EBRD.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης χαιρέτισε αυτή την απόφαση, θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση των «επενδυτών». «Προτεραιότητά μας είναι η ανάσχεση της κατάρρευσης των επενδύσεων, η αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίων και η προσέλκυση κεφαλαίων με μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα», είπε. Επίσης ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της EBRD Σούμα Κακραμπάρτι.
Το αίτημα είχε υποβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ανανεώθηκε από τη νέα κυβέρνηση.
Η Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ιδρύθηκε μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού για να στηρίξει την καπιταλιστική παλινόρθωση στα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης και δραστηριοποιείται κυρίως στον ενεργειακό τομέα. 
“902.gr” Τρίτη 03 Μάρτη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ