11 Μαΐ 2015

Αρπάχτε ό,τι προλάβετε!

 Αρπάχτε ό,τι προλάβετε!

Ο ένας παρακαλάει τους Αμερικάνους, ο άλλος τους Γάλλους να βάλουν χέρι στον φυσικό πλούτο της χώρας μας.
Και όλα αυτά που μια (συν)κυβέρνηση που μας έχει πήξει στην εθνικιστική κορώνα και την "εθνική υπερηφάνια" και "αξιοπρέπεια".

Την πρώτη είδηση την ξέραμε, και είχε προκαλέσει ήδη σάλο, όταν ο Καμένος παρακάλαγε τους αμερικάνους να ...συνεκμεταλλευτούν το Αιγαίο!
Η δεύτερη είναι πιο φρέσκια.
Αυτή την φορά χτύπησε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πι.Λαφ., παρακαλώντας τους Γάλλους να μπουκάρουν στην υπόλοιπη (αυτή που δεν έταξε στους Γιάνκηδες ο ΥΠΕΘΑ) θαλάσσια επικράτεια.

Αναλυτικά:

Πρόσκληση Λαφαζάνη σε γαλλικές πετρελαϊκές για έρευνες υδρογονανθράκων


Πρόσκληση για συμμετοχή γαλλικών πετρελαϊκών εταιρειών στον διαγωνισμό για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη μετέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα Ζαν Ντελφόρζ με τον οποίο και συναντήθηκε. Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε το Γάλλο Πρέσβη πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος Γύρος Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης και τόνισε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα μας αν αναλάμβανε σχετικές πρωτοβουλίες για συμμετοχή και γαλλικών πετρελαϊκών εταιρειών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Παράλληλα η Σ. Σταματάκη του επέδωσε το σχετικό ενημερωτικό υλικό με τις απαραίτητες πληροφορίες για το διαγωνισμό.

Από την πλευρά του ο κ. Ντελφότζ δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τα στοιχεία που του παραδόθηκαν στις ενδιαφερόμενες εταιρείες και να ενημερώσει το υπουργείο για την ανταπόκρισή τους. Εκδήλωσε επίσης ενδιαφέρον για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξήγησε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση του κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό, τόνισε, διαμορφώνουμε ένα σχέδιο πρώτα απ’ όλα για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και την απαλλαγή της ΔΕΗ από ληστρικά ιδιωτικά συμφέροντα, όπως ανέφερε.

Επίσης, σημείωσε ότι άλλη μία βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα ένας πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος για την περιοχή μας και την Ευρώπη. Γι’ αυτό, σημείωσε, στηρίζουμε τον αγωγό ΤΑΡ, ο οποίος θα μεταφέρει αζέρικο αέριο, τον κάθετο διάδρομο με τον αγωγό IGB που θα συνδέει στην Ελλάδα τον ΤΑΡ με τη Βουλγαρία και Ρουμανία, αλλά και τον αγωγό που, διά μέσου του ελληνικού εδάφους, θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με κατεύθυνση την κεντρική Ευρώπη.
Πηγή: ΚτΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ