27 Μαΐ 2015

Ο πιο καλός ο «μαθητής»

Ο πιο καλός ο «μαθητής»

Στη συνέντευξή του, χτες, στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης άνοιξε όλη τη βεντάλια των άλλοθι με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει την ανοχή του λαού για την αναίρεση υποσχέσεων και τη συναίνεσή του στην αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει:

1) «Η διαπραγμάτευση είναι άνιση. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, η οικονομία μας είναι αδύναμη».
2) «...Σου λένε οι ξένοι "μας συμφέρει κι εμάς η συμφωνία. Μπορούμε να την κάνουμε με κάποιον πιο βολικό, να ρίξουμε τον Τσίπρα και να βάλουμε στη θέση του κάποιον άλλον που να λέει ναι σε όλα και να υπογράφει έτοιμα κείμενα στα αγγλικά, όπως είχαμε μάθει 5 χρόνια; Δεν μπορούμε, γιατί παρότι τους πνίγουμε και προσπαθούμε να τους ταπεινώσουμε, αυτοί γίνονται δυνατότεροι"».
3) «Θα ήθελαν να μας ταπεινώσουν και να μας υποτάξουν και με αυτόν τον στραγγαλισμό να λυγίσουμε, να φοβηθούμε και να πούμε "φέρτε κάτι να υπογράψουμε"».
4) «Παρότι χρησιμοποιούν κάποιοι τέτοια μέσα, ο ελληνικός λαός αντιδρά με έναν τρόπο που λέει "θέλω συμφωνία, αλλά θέλω να είναι ρεαλιστική, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Κι επειδή βλέπω για πρώτη φορά μια κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό που το παλεύει, του δίνω στήριξη"».
5) «Το γεγονός ότι ο Τσίπρας έχει καλή χημεία με την Μέρκελ (...) ανύψωσε το ηθικό και το φιλότιμο του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν θεωρεί ότι πρέπει να ζει με δανεικά, θέλει να ξεφύγει από κάτι τέτοιο. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται ανάπτυξη της οικονομίας και γι' αυτό θέλουμε μια καλή συμφωνία, ώστε να πατάξουμε την ανεργία. Γι' αυτό χρειαζόμαστε χρόνο, 3,5 χρόνια και, για να κάνουμε πράξη βήμα βήμα τις αλλαγές για τις οποίες έχουμε ήδη δεσμευτεί».

Ολα τα παραπάνω, αθροιζόμενα στην ίδια «αγόρευση», θέλουν να πείσουν ότι η αντιλαϊκή συμφωνία, όποια και αν είναι αυτή, είναι, δεδομένων των συνθηκών, ό,τι καλύτερο μπορούσε να υπάρξει και για το λαό, ο οποίος ήδη στενάζει από τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ τον περιμένουν και τα νέα μέτρα τούτης της κυβέρνησης. Οτι θα πρέπει να ευχαριστεί και να στηρίζει την κυβέρνηση γιατί αν ήταν άλλη στη θέση της, λιγότερο σθεναρή, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Να τον πείσουν ακόμα ότι αν δείξει «καλή διαγωγή» θα ανταμειφθεί κάποια στιγμή στο μέλλον...

Πρόκειται για προπαγάνδα που πασχίζει να πείσει το λαό ότι η ζωή του εξαρτάται από την πορεία των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών που υπηρετεί η κάθε συμφωνία. Για προπαγάνδα που θέλει να αποτρέψει τη χειραφέτησή του ώστε να μην παλεύει για τις δικές του ανάγκες, κόντρα στους μονοπωλιακούς ομίλους που τις υπονομεύουν. Ολα τα παραπάνω πασχίζουν να συσκοτίσουν ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τους δανειστές, με τα μονοπώλια και την ΕΕ απεναντι στο λαό και ο καβγάς τους γίνεται για το ποιος, πώς και πόσο από τους καπιταλιστές θα βγεί κερδισμένος από την φάση της ανάκαμψης των κερδών του.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιμελείς μαθητές στην προσπάθεια χειραγώγησης του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ