8 Μαΐ 2015

ΣΥΣΤΗΜΑ ECALL ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Ενας ακόμη μηχανισμός παρακολούθησης

ΣΥΣΤΗΜΑ ECALL ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Ενας ακόμη μηχανισμός παρακολούθησης
Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον Κανονισμό της ΕΕ που ψηφίστηκε, σχετικά με την «ανάπτυξη του συστήματος eCall (ηλεκτρονικού εντοπισμού) σε οχήματα», η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:
«Ο κανονισμός για το σύστημα eCall στα οχήματα είναι ψευδεπίγραφος και καθόλου αθώος. Επιβάλλει την τοποθέτηση στον υποχρεωτικό εξοπλισμό των καινούργιων οχημάτων, μηχανισμού δορυφορικής παρακολούθησης για κλήση σε περίπτωση ατυχήματος. Εκτός από το γεγονός ότι το κόστος θα επιβαρύνει τους αγοραστές των οχημάτων, το πιο σοβαρό και επικίνδυνο είναι ότι δημιουργεί ένα σύστημα υποχρεωτικής, μόνιμης και συνεχούς δορυφορικής παρακολούθησης όλων των οχημάτων και των επιβατών τους, ακόμη και παρά τη θέλησή τους. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του συστήματος ακόμα και να απενεργοποιεί το εν λόγω σύστημα χειροκίνητα. Αποδεικνύει ότι στόχος του κανονισμού δεν είναι η ασφάλεια των επιβατών, αλλά η παρακολούθησή τους.
Η ΕΕ, μεθοδικά και σχεδιασμένα, αξιοποιεί κάθε πρόσφορο πρόσχημα για να διαμορφώσει ένα τεράστιο και εφιαλτικό δίκτυο παρακολούθησης και φακελώματος των πάντων, πληροφοριών, δεδομένων προσώπων και μεταφορικών μέσων σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, το οποίο συνθέτουν: Τα "έξυπνα σύνορα" της ΕΕ και το σύστημα EUROSUR για τη διαρκή παρακολούθηση εισόδου, εξόδου και παραμονής κάθε υπηκόου τρίτης χώρας που εισέρχεται στην ΕΕ, διασυνδεδεμένο με το Σύστημα Πληροφοριών VIS και τη βάση αποθήκευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodack. Οι βάσεις δεδομένων SIS I και SIS II της Σένγκεν. Οι δορυφόροι παρατήρησης γης, στα πλαίσια του συστήματος GMES, μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη UAV, αλλά και τα συστήματα παρακολούθησης για την "κυκλοφορία και διάσωση των πλοίων" (Συστήματα VMS, SafeSeaNet). Αξιοποιούν ακόμη και το πρόσχημα της καταπολέμησης των κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας καθώς και τις απαράδεκτες και προκλητικές λεηλασίες έργων τέχνης από τους τζιχαντιστές για την ενεργοποίηση του Δορυφορικού Κέντρου της ΕΕ στην Τορεχόν, ενώ τώρα προσθέτουν και το eCall. Δεν υπάρχει πολιτική της ΕΕ, ακόμη και αυτές που φαντάζουν "αθώες", που να μην έχει στόχο τη θωράκιση των μονοπωλίων και της εξουσίας τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ