13 Ιουν 2015

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Προκαλούν και πάλι οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Προκαλούν και πάλι οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες
Επίσκεψη του γγ της λυκοσυμμαχίας για να προωθήσει με τη σύμπραξη της αστικής κυβέρνησης την είσοδο της χώρας σε αυτή



Λεωφορείο χτυπημένο από τις βόμβες του ΝΑΤΟ στις 3 Μάη 1999
Λεωφορείο χτυπημένο από τις βόμβες του ΝΑΤΟ στις 3 Μάη 1999
Associated Press
ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.--
«Κροκοδείλια δάκρυα» για την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών του 1999, την περίοδο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης κατά της Γιουγκοσλαβίας, έχυσε ο γγ του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, μία ημέρα μετά την επέτειο τερματισμού των φονικών επιδρομών στις 10 Ιούνη 1999.
«Η απώλεια όλων εκείνων των ζωών το 1999, κατά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αποτελεί τραγωδία και λυπάμαι βαθιά για όλα όσα συνέβησαν. Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου σε όλες τις οικογένειες και όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους. Σκοπός και στόχος της αεροπορικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ ήταν η προστασία αμάχων και το καταφέραμε. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια αθώων ζωών αμάχων» ισχυρίστηκε ο Νορβηγός επικεφαλής του ΝΑΤΟ. Οι βομβαρδισμοί προσφυγικών καραβανιών, μαιευτηρίων, σχολείων, εργατικών πολυκατοικιών και γεφυρών του Δούναβη, παρά τις ανθρώπινες αλυσίδες που έφτιαχναν εκατοντάδες Σέρβοι, για να αποτρέψουν την ισοπέδωσή τους από τις ΝΑΤΟικές βόμβες διαφόρων ειδών, ήταν για τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες οι «παράπλευρες απώλειες». Ο γγ της λυκοσυμμαχίας κάνει πως δε θυμάται επίσης τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, που αποσκοπούσαν στη «ναρκοθέτηση» της υγείας των μελλοντικών γενιών, τις βόμβες γραφίτη, με στόχο την επιβολή σιγής στα σερβικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τις βόμβες διασποράς που θέριζαν και κομμάτιαζαν εκατοντάδες αμάχους κάθε ηλικίας και φύλου...
Ομως, ο Στόλτενμπεργκ δεν αρκέστηκε μόνο στα δάκρυα, αλλά έδωσε και ρεσιτάλ ψεύδους, αφού προσπαθώντας να αποκρύψει τους πραγματικούς στόχους της τρομοκρατικής ΝΑΤΟικής επιχείρησης του '99, ισχυρίστηκε πως αποσκοπούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ...«στην εδραίωση της ειρήνης»!
Μετά από συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της χώρας, Μ. Τζουκάνοβιτς, ο γγ του ΝΑΤΟ εκτίμησε ότι το Μαυροβούνιο βρίσκεται «στην τελική φάση της προσχώρησης στο ΝΑΤΟ», καλώντας το ωστόσο «να αποδείξει ότι είναι έτοιμο», ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ως το τέλος του έτους θα αποφασιστεί η πρόσκληση για την ένταξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ