19 Ιουλ 2015

Θα συνεχίσω να προσπαθώ να εξηγήσω στον τυφλό πως είναι το φως!!!

 Θα συνεχίσω να προσπαθώ να εξηγήσω στον τυφλό πως είναι το φως!!!

Την ώρα που η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του «Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Τόξου» (ξεχάστε το σκέτο «Δημοκρατικό Τόξο», τώρα άλλαξε, είναι …παλιό) «κέρδιζαν» τους εταίρους τους στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο, με θετικές ψηφοφορίες των κοινοβουλίων τους, κέρδιζαν και τις αγορές όλου του πλανήτη με την εντυπωσιακή άνοδο των χρηματιστηρίων.

 

Την ώρα που η «Αριστερή Πλατφόρμα» ομολογεί κάποιες φορές κυνικά τη …χρησιμότητά της δηλώνοντας: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειπε το ριζοσπαστισμό του, τότε θα έχανε την ορμή του και σε τελευταία ανάλυση τη δυνατότητά του να κατακτήσει την κυβερνητική εξουσία» (Π. Λαφαζάνης). «Η θέση της «Αριστερής Πλατφόρμας» είναι ενισχυτική της θέσης της πλειοψηφίας…» (Σόφη Παπαδόγιαννη, στέλεχος της «Πλατφόρμας»).

 

Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (συνεταίρος του Αλέξη στην κυβέρνηση) εγκαινιάζει το πρώτο «έργο» της ΜΟΜΑ και εγγυάται πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό»

 

Τότε???

Τότε: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ως άλλος Κ. Σημίτης,  δηλώνει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Ομπάμα, διότι ενδεχομένως χωρίς τη δική του συμβολή και επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και θέματα χρέους και αναπτυξιακό ορίζοντα, ίσως να μην πετυχαίναμε».

 

Τότε: Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς επισκεπτόμενος το Σαράγεβο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, γινόταν ο «Ντελάλης» του ΝΑΤΟ και στη Βοσνία. Ξεσηκώνοντας την σφοδρή αντίδραση της Σερβίας, αφού η κίνηση αυτή αποτελεί μια «ντε φάκτο» αναγνώριση του Κοσσόβου.

 

Τότε: Η Πολεμική Αεροπορία έπαιρνε μέρος σε άσκηση με Αμερικανούς που φτάνει μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία, σε μια συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες του ΝΑΤΟ.

 

Τότε: Η Δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν παίζει σε κανένα ΜΜΕ, ούτε σαν εικοστό θέμα, με την «τυφλή δικαιοσύνη» να προσπαθεί απεγνωσμένα να δικάσει τους δολοφόνους της εγκληματικής οργάνωσης ως «αγανακτισμένους πολίτες» που ενεργούσαν αφ’ εαυτού τους, αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή.

 

Τότε: Η αστυνομία επιτίθεται στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, χρησιμοποιώντας τα «γνωστά παιδιά», με σχέδιο και ξεκάθαρο στόχο όχι μόνο να αδειάσει την περιοχή έξω από τη Βουλή, αλλά και να χτυπήσει διαδηλωτές σε μεγάλη απόσταση από τη Βουλή (αναίτιο χτύπημα στην πορεία του ΠΑΜΕ στο ύψος του ΦΙΞ).

 

Τότε: Δημιουργείται νέο «ανεξάρτητο» Ταμείο που θα διαχειριστεί το αστρονομικό ποσό των 50 δισ. ευρώ (τόσο λένε ότι είναι το ποσό της κρατικής περιουσίας που θα ιδιωτικοποιηθεί), για να το χαρίσει στα μονοπώλια και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους για να τα «αξιοποιήσουν».

 

Τότε: Σε αύξηση του ορίου χρηματοδότησης κατά 900 εκατ. ευρώ προς τους ελληνικούς τραπεζικούς Ομίλους προχώρησε στη προχτεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ το νέο όριο μέσω του «έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας» (ELA), διαμορφώνεται στα 89,5 δισ. ευρώ.

 

Τότε: Ο ΣΕΒ ζητάει την άμεση εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι αυτή «συνιστά την τελευταία προσπάθεια ανάκαμψης και ανάταξης της ελληνικής οικονομίας». Μάλιστα, οι βιομήχανοι εστιάζουν στη λεγόμενη, από τους ίδιους, «εθνική ανάγκη» για την «ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων», ανεξάρτητα από το «βραχυπρόθεσμο κόστος» που αυτή θα προκαλέσει, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, αναφερόμενοι στα ειδικά συμφέροντα των ιδίων και άλλων τμημάτων του εγχώριου κεφαλαίου.

 

Τότε: Η ΝΔ δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, αλλά δηλώνει ότι «Ο Τσίπρας έκανε λάθη, αλλά διέβη τον Ρουβίκωνα. Ανέλαβε την ευθύνη του και τώρα πρέπει να διαλέξει τους συνεργάτες του και να κυβερνήσει».

 

Τότε: Ο Στ. Θεοδωράκης θέλει Τσίπρα πρωθυπουργό και μια «άλλη» κυβέρνηση, όπως δηλώνει, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα και προώθηση στελεχών του αστικού κόσμου σε θέσεις – κλειδιά, ώστε να προωθηθούν τάχιστα οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται σήμερα το κεφάλαιο.

 

Τότε: Η Φ. Γεννηματά με δήλωσή της ζητά ανασχηματισμό και σεβασμό στην αντιπολίτευση, ώστε με τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες κυβερνητικές θέσεις να προχωρήσουν τάχιστα οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις τις οποίες συμφώνησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός με τους εταίρους του στις Βρυξέλλες.

 

Τότε: Απολύσεις και υποχρεωτικές άδειες επιβάλλει στους εργαζόμενους η εταιρεία ανελκυστήρων «Παππάς ΑΕ», επικαλούμενη τις κλειστές τράπεζες και το συνολικότερο «πάγωμα» των έργων. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

 

Τότε: καίγεται ο Υμηττός, η Νεάπολη, η Αφράτι της Εύβοια, η Μαλακάσα, η Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας, τα Ίρια Αργολίδας, το Κορωπί, το Σπαθοβούνι Κορινθίας, η Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνίας, στα Φάρσαλα, στους Χαλκιάδες και στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, στα Γιάννενα, στο Άνω Γαρδίκι Μεσσηνίας, κλπ

 

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά οι περισσότεροι είναι καρφωμένοι στην TV και περιμένουν κάποιον άλλο να μπει μπροστά και να κάνει κάτι για να τους σώσει.

 

Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου στα κρεβάτια των σπιτιών τους δίπλα από την φωτιά στην Ηλιούπολη και περιμένουν κάποιους άλλους να περιφρουρήσουν τη φωτιά που καίει τις αυλές τους.

 

Κάποιοι άλλοι κάθονται στο καφέ της πλατείας και χαζογελάνε κοροϊδεύοντας αυτούς που τρέχουν πανικόβλητοι να βοηθήσουν.

 

Δεν ξέρω πως μπορώ να περιγράψω πως είναι το φως, σε ένα τυφλό. Δεν ξέρω πως μπορώ να περιγράψω τι είναι η μουσική σε ένα κουφό. Αυτό όμως δεν θα με σταματήσει να προσπαθώ να τους το εξηγήσω.

 

www.geranista.wordpress.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ