3 Ιουλ 2015

Φτύνουμε την κάλπικη κάλπη σας

 Φτύνουμε την κάλπικη κάλπη σας



Αυτοί που σήμερα προσπαθούν να μας παγιδεύσουν σ’ ένα κάλπικο δίλημμα είναι οι ίδιοι που γλύφουν τους εταίρους τους. Που υπόσχονται εσαεί παραμονή στο γκέτο των λαών. Που χαϊδεύουν και στηρίζουν τους φασίστες της. Αυτοί που δεν τολμούν να την ονομάσουν ΕΕ και τσακώνονται για το πόσο περισσότερο θα παραμείνουμε στην… Ευρώπη. Λες και κινδυνεύουμε να τραβήξουμε για Σιβηρία, όπου θα μας κατασπαράξει η τοπική τίγρης, ή για την Αρκτική όπου θα αναγκαστούμε να χτίζουμε ιγκλού.
Είναι οι ίδιοι που μας έβαλαν στο ευρώ. Αυτοί που ψήφισαν το Μάαστριχτ. Που μας έχωσαν στην ΕΟΚ. Οι ίδιοι και οι πολιτικοί τους πρόγονοι. Αυτοί που έχουν φέρει στην απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτοί και η αστική τάξη που τους εντέλει. Μόνο που την κάθε φορά είχαν κι άλλο όνομα. ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – ΕΚΜ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΕΑΡ, ΚΚΕ-ΕΣ.  Ως κοινοί απατεώνες, αλλάζουν ονόματα για να μην αναγνωρίζονται. Να ξεχνάμε τις πομπές τους. Τους ξέρουμε. Τους αναγνωρίζουμε με όποιο όνομα και μάσκα κι αν παρουσιάζονται. Τους μάθαμε. Βεβαίως όχι όλοι. Αλλά όσοι κι αν είμαστε, δεν τους κάνουμε το χατίρι. Δεν μασάμε, αν το θέλετε και στην αργκό. Την Κυριακή σας ξεσκεπάζουμε κι εσάς και τις προτάσεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος  και τ’ αφεντικά σας, ντόπια και… Ευρωπαϊκά.
Θαρρείτε πως σαν κυβέρνηση μπορείτε να εκβιάζετε; Είστε γελασμένοι. Την φιλομονοπωλιακή σας σούπα σας την επιστρέφουμε στα μούτρα. Κι αυτό σας καίει. Το πεντέμισι τοις εκατό (5,5%). Κι αν οι ανόητοι οπαδοί σας θεωρούν την μειοψηφία του σήμερα, κάτι στατικό, λίγο και… τεκμήριο της λάθους άποψης, εσείς ως ηγέτες τους και πάτρωνές τους γνωρίζεται πως πρόκειται για το αντίθετο. Και λυσσάτε γιατί φοβάστε.
Βεβαίως δεν θα καταλάβουν όλοι με τη μία. Ίσως να χρειαστεί να πείσουμε και κάποιους στις παρυφές μας. Αλλά θα τους πείσουμε. Τι να κάνουμε; Κι ο μισός πληθυσμός της Γης αγνοεί πως… γυρίζει. Τι πρέπει να του πούμε για να τον πείσουμε; Γυρίζει ολίγον; Μπορεί και να μη γυρίζει; Έτσι κι αλλιώς αυτή γυρίζει. Ακόμη και τότε που δεν το γνώριζε κανείς. Πρέπει λοιπόν να το μάθει. Είναι υποχρεωμένος στο παρόν του και στο μέλλον του.
Δεν κοροϊδεύουμε εμείς. Δεν υποτασσόμαστε. Πολύ περισσότερο, δεν μασάμε. Και λυσσάτε και γι αυτό. Γι αυτό και θα σας το κολλήσουμε στα μούτρα μέσω της κάλπικης κάλπης που στήνετε. Θα το βρείτε στους δρόμους, στα εργοστάσια, σ’ όλους τους τόπους δουλειάς, στα καράβια, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, έξω απ’ τα εκλογικά κέντρα, στην ίδια την κάλπη.

Όχι ρε, στα μνημόνιά σας
Όχι στην ΕΕ σας.
Stelioskanakis@yahoo.gr
αναδημοσιευση απο  http://mynima-hellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ