26 Αυγ 2015

Χρηματιστήρια, κρίση, ασπιρίνες και πόλεμος

 Χρηματιστήρια, κρίση, ασπιρίνες και πόλεμος

Ξεπερνιέται, λέει, η κρίση στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά από τραπεζικές κινήσεις στήριξης της οικονομίας της Κίνας. Δίνουν την εικόνα ότι η «Μαύρη Δευτέρα» της 24ης Αυγούστου 2015 για τα διεθνή χρηματιστήρια, ήταν κάτι περαστικό και πάει πέρασε, αύριο και πάλι θα έχουμε «πάρτι» στα χρηματιστήρια που θα δείχνουν και την «υγεία» της παγκόσμιας οικονομίας, του παγκόσμιου καπιταλισμού.


Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι όλο το σύστημα βρίσκεται σε παρακμή, σε γενική κρίση και σε σύμπλεξη με παρατεταμένη κυκλική κρίση. Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι υπάρχει κρίση «υπερπαραγωγής» (λέγε με Κίνα και ΕΕ) και κρίση υπερσυσσώρευσης αναξιοποίητου κεφαλαίου που είναι αδύνατο να αξιοποιηθεί (κερδοφορήσει) με τόση ανισότητα στη κατανομή του πλούτου και της ληστείας της εργασίας η οποία υποτίθεται ότι πρέπει να αγοράσει τα παραγόμενα και να τα καταναλώσει.







Τέτοια κατάσταση υπήρχε και τέτοια ψέματα έλεγαν και στον μεσοπόλεμο και ύστερα ανακάλυψαν όλοι ότι χωρίς καταστροφή τεράστιου μέρους του κεφαλαίου και της αξίας της εργασίας, για να αρχίσουν από το μηδέν των εργασιακών δικαιωμάτων, νέα ανάπτυξη δεν υπάρχει! Ούτε οι δικτατορίες ούτε η περικοπή εργατικών δικαιωμάτων έφταναν πλέον.


Δηλαδή με άλλα λόγια διέξοδος ήταν η σφαγή, ο πόλεμος!!! Αυτό επέλεξαν, αυτό έκαναν.


Τώρα καταπίνουμε τους περιφερειακούς πολέμους σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική σαν κάτι παρείσακτο. Έτσι θεωρούσαν και τους πολέμους για την Αιθιοπία, την Αυστρία, τη Σουδητία, την Τσεχοσλοβακία… Κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι ήταν ο πόλεμος εναντίον των λαών. Όλων των λαών!


Ας μη πιστεύουμε λοιπόν σε αυτά που λένε. Ας μελετούμε τις νομοτέλειες κίνησης των κεφαλαιοκρατικών χωρών και του παγκόσμιου κεφαλαίου και ας προσέχουμε περισσότερο τα αδιέξοδά τους. Είναι τα σήματα της απόστασης από την καταστροφή.


Η προηγούμενη μέρα (24/8/2015)





ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ!
24/8/2015
Πως είπατε;
-Ότι ξεπεράστηκε η κρίση στις άλλες χώρες και μόνο στην Ελλάδα συνεχίζετε;;;
-Ότι η Κίνα δεν γνωρίζει κρίση;
-Ότι μόνο το δικό μας χρηματιστήριο πέφτει;
Καλά ακόμη δεν καταλάβατε το ποιο απλό; Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιοι, παντού ίδιος είναι, παντού κρίσεις, πείνα, πόλεμο, αρρώστιες, πρόσφυγες, εμφυλίους, μαζικούς θανάτους, γενοκτονίες φέρνει. Μη σας γελάνε οι βιτρίνες του.
η ειδηση τησ ημερασ
-Η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στις παγκόσμιες αγορές
Το κραχ στην κινεζική αγορά και η τιμή του πετρελαίου καταβαραθρώνει τις αγορές παγκοσμίως
-«Μαύρη Δευτέρα»: Η Κίνα «βουλιάζει» και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Σε ελεύθερη πτώση  βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη δραματική πτώση των κινεζικών μετοχών που οδήγησε σε μαζικές πωλήσεις στην Ασία. Στο επίκεντρο της νέας πτώσης βρίσκεται η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και οι επιπτώσεις που αυτή αναμένεται να έχει στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης μειώθηκε έως 8,5%, χάνοντας όλα τα κέρδη που είχε μέσα στο 2015.

-Με μεγάλη πτώση 4,61% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, για πέμπτη συνεχή ημέρα, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση γενικά και για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας ειδικότερα. Ο δείκτης Topix έκλεισε επίσης με μεγάλη πτώση 5,86%, με απώλειες 92,14 μονάδων, στις 1.480,87 μονάδες.
-πτώση σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Το χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης κατέρρεε με τον δείκτη DAX να υφίσταται πτώση -6,11%, στις 9.506,06 μονάδες, το Λονδίνο κατέγραφε απώλειες με τον FTSE-100 να υφίσταται πτώση -6,36% στις 5.793,84 μονάδες, το πορτογαλικό χρηματιστήριο κατέγραφε επίσης μεγάλη πτώση με τον PSI να χάνει -8%,04, το χρηματιστήριο του Παρισιού έχανε πάνω από 7%, αυτό της Μαδρίτης υποχωρούσε 7,5% και ούτω καθεξής.
-Απώλειες 3% σημειώνει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSE Eurofirst 300.
-Με πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης
Η Γουόλ Στριτ άνοιξε επίσης με μεγάλη πτώση: μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών ο δείκτης της βιομηχανίας Dow Jones σημείωνε πτώση -4%, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας -4,48%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 -4,24%.
-Ανεπηρέαστα δεν έμειναν τα χρηματιστήρια ούτε στη Μέση Ανατολή, με τον δείκτη του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας να καταγράφει πτώση -5,9%.
-Αθήνα. Δραματική πτώση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας του ΧΑΑ, με την αγορά να «βυθίζεται» στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουνίου του 2012. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 568,38 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλη πτώση 10,54%.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ