21 Αυγ 2015

Οι σαλτιμπάγκοι της "Αριστερής Πλατφόρμας"

 Οι σαλτιμπάγκοι της "Αριστερής Πλατφόρμας"


Παραθέτουμε παρακάτω απόσπασμα από την ανακοίνωση της "Αριστερής Πλατφόρμας" στο διάγγελμα Τσίπρα (20/8/2015). Πηγή: iskra.gr (οι υπογραμμίσεις δικές μας).

Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας.
Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας».
Μάλιστα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή σε ποιές δεσμεύσεις; Στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και στα ψίχουλα που αυτό έδινε στην ακραία φτώχεια; Στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην υγιή επιχειρηματικότητα; Δηλαδή τι μας λέει η ΑΠ; Ότι είναι πιστή στις προ του Γενάρη 2015 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Με λίγα λόγια είναι πιστή σε ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα με ψευτοριζοσπαστική ρητορική...
Η Αριστερή Πλατφόρμα θέλει να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Προσέξτε! Όχι τη διαγραφή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του χρέους, για το οποίο ούτως ή άλλως δεν ευθύνεται ο λαός. Θέλει τη διαγραφή μέρους του χρέους αλλά δεν ξεκαθαρίζει πόσο; Είναι το 5% που είχε πει ο κ.Σταθάκης; Είναι περισσότερο; Επομένως η Αριστερή Πλατφόρμα δέχεται να πληρώσει ο ελληνικός λαός ένα κομμάτι του χρέους που πήγε για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Η Αριστερή Πλατφόρμα κάνει λόγο για «εθνική ανεξαρτησία» και «νέα προοδευτική πορεία». Πουθενά δεν αναφέρει (και ουδέποτε ανέφερε, ούτε ο Λαφαζάνης ούτε κανένας από τους δήθεν ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ) τη λέξη ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των μέσων παραγωγής. Ποτέ και πουθενά. Οι ψίθυροι περί "κρατικοποίησης των τραπεζών" είναι ξαναζεσταμένο φαγητό που το έχουμε δει στο παρελθόν. Κάνουν λόγο για ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, όχι για ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Άρα το αστικό κράτος θα πάρει υπό τον έλεγχο του τράπεζες ή και μεγάλες εταιρείες (βλέπε πρ. ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) να τις εξυγιάνει και να τις ξαναπαραδώσει έτοιμες για κερδοφορία σε πολυεθνικούς και ντόπιους μονοπωλιακούς ομίλους.
Πρόκειται για σαλτιμπάγκους και ψεύτες. Η "Αριστερή Πλατφόρμα" είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του παλιού ΣΥΡΙΖΑ που πλέον έγινε ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα. Ο λαός ΔΕΝ πρέπει να πέσει στην παγίδα τους.
Revolution Now!

ΥΓ  Πποθενα λεξη για  ΕΕ,ΝΑΤΟ,Καπιταλισμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ