19 Σεπ 2015

Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
απο σχολιο στο blog

Οι ιοί και τα βακτήρια ειναι αόρατοι μικροοργανισμοι (μικρόβια), που μπορουν να προκαλεσουν αρρώστιες σε ενα υγιη οργανισμό γιατι εχουν γεννητικο υλικό, πρωτεϊνικά περιβλήματα και διαθέτουν ένζυμα στα οποία καταλήγουν κάποιες λειτουργίες τους.
Για παραδειγμα το βακτήριο Yersinia pestis (βάκιλος του Γερσίν) προκαλει την αρρωστια της πανωλης που μεταδίδεται απο άνθρωπο σε ανθρωπο, εύκολα και γρήγορα με άμεση ή έμμεση επαφή.
Η πανωλη ειναι γνωστη στον άνθρωπο απο την αρχαιοτητα.
Το βακτηριο αυτο ήταν υπευθυνο για το "Μαυρο Θάνατο" τον 14ου αιώνα, που θανατωσε τους μισους κατοικους της Ευρωπης και εκανε τους υπολοιπους μισους να αναθεωρησουν πολλα πραγματα.
Με την προοδο των επιστημων καταφέραμε να μελετήσουμε αυτους τους μικροοργανισμους και να βρουμε τροπους αντιμετώπισης τους.
Δυστυχως υπάρχει και ενα μικροβιο, γνωστό απο την αρχαιότητα, που κατέστρεψε και αυτο την Ευρωπη οπως ο βακιλος του Γερσιν αλλα δεν μπορουμε να τον αντιμετωπισουμε αποτελεσματικα ακομα.
Το μικροβιο αυτο λέγεται φασισμος.
Ο ιος του φασισμού προσβαλει τον ανθρωπινο εγκέφαλο.
Οσο χαμηλοτερου πνευματικου επιπεδου ο εγκεφαλος τοσο πιο ευκολο θυμα για τον ιο.
Ο φασισμος εκμεταλευεται την κακη οικονομικη και ψυχολογική κατασταση του θυματος του και οταν καταφερει να περασει μεσα στο σώμα, προκαλει συμπτωματα οπως αντισημιτισμος, φανατισμος, ρατσισμος, βιαιες και αντιδημοκρατικες συμπεριφορές, κτλ
Τρεφεται με μισος, διχονοια, λαικισμο και μεγαλομανεια.
Προσπαθει να παρει τον έλεγχο του θυματος του πειθοντας το οτι δεν εχει ελπιδα χωρις αυτον, δημιουργωντας παραλληλα τη ψευδαισθηση οτι εγινε πιο δυνατο και ευφυες.
Το θυμα εχει την αισθηση "ενας εναντιον ολων"!
Οταν αποκτησει πληρη έλεγχο του θυματος του μπορει να το οδηγησει σε ακραιες συμπεριφορες δημιουργωντας του την αισθηση οτι κανει το σωστο και προσφερει πολυτιμο έργο.
Ετσι για παραδειγμα το θυμα μπορει να φτασει στο σημειο να προκαλεσει φόνο, βασανισμό, γενοκτονία ακομα και "ηρωική" αυτοκτονία..
Καθολη τη διαρκεια παραμονης του ιου, το θυμα γινεται αυθάδες, προκλητικο, ανελέητο, αποκρουστικο..
Στο τελικο σταδιο ο φασισμος αρχιζει να "καταναλωνει" το θυμα του στρεφοντας το εναντιον του εαυτου του.
Οι ψευδαισθησεις και η "ανωτερη" δυναμη που περιβαλλοταν χανεται σταδιακα..
Αρχιζει να εχει τασεις αυτοκαταστροφής και κατηγορει τους "συναγωνιστές" του για τις αναποφεκτες αποτυχιες του "αγωνα" του..
Στο τελος καταλήγει σε καποιο κελί φυλακής ή τρελοκομειου ή εντος ενος φερετρου..
Η τραγικη κατασταση της ελληνικης οικονομιας, το αισθημα μη-απονομης δικαιοσυνης, το προβλημα της λαθρομεταναστευσης και η ανευ παραδοση της χωρας στα "κορακια" (τραπεζες, τοκογλυφοι κτλ), η βιαια πτωχοποιηση της μεσαιας ταξης, οι αυτοκτονιες και οι κατασχεσεις περιουσιων υπερχρεωμενων Ελληνων, η ισχυροποιηση της ελληνικης πλουτοκρατιας και η γενικοτερη κρίση στους δημοκρατικους θεσμους της χωρας δημιουργησαν προσφορο εδαφος για την επανεμφανιση του φασισμου στην Ελλάδα.
Η κυβερνηση αντι να παρει μέτρα για την αντιμετωπιση της απειλης, την χρησιμοποιει για μικροκομματικα οφέλη.
Οπως οι Ευρωπαιοι πολιτες το 14ο αιωνα, αυτομαστιγονωνταν και αυτοτιμωρουνταν δημοσιως, γιατι ειχαν πειστει οτι υποφερουν για τις αμαρτιες τους και επρεπε να τιμωρηθουν, ετσι και ο πρωθυπουργος παρατηρει απαθης την κατασταση, "προστατευομενος" απο τις "καθαρτηριες φωτιες" της οικιας του..
Φωναζει ποτε ποτε και τους "ιατρους" απο το Βερολινο να τον συμβουλευσουν τι πρεπει να κανει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ