16 Ιουν 2016

ΝΑΤΟ Ενισχύει την επέμβαση στην Ουκρανία

ΝΑΤΟ
Ενισχύει την επέμβαση στην Ουκρανία



Από παλιότερα κοινά γυμνάσια Ουκρανίας και ΗΠΑ
Από παλιότερα κοινά γυμνάσια Ουκρανίας και ΗΠΑ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΚΙΕΒΟ.--
Στην παραπέρα συνεργασία με την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας προχώρησαν χτες οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ, συμφωνώντας σε ένα συνολικό «πακέτο βοήθειας», που αναμένεται να αποφασιστεί την επερχόμενη σύνοδο της λυκοσυμμαχίας στη Βαρσοβία τον Ιούλη. Το «πακέτο» που συζήτησαν με τον υπουργό Αμυνας της Ουκρανίας Στέπαν Πόλτορακ αναφέρεται ότι έχει «ως στόχο να βοηθήσει την Ουκρανία να ενισχύσει την άμυνά της με την οικοδόμηση ισχυρότερων δομών ασφάλειας».
Οπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας της λυκοσυμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρόκειται για «ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της υποστήριξης του ΝΑΤΟ, την εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού συνολικά και στους τομείς της καταπολέμησης του υβριδικού πολέμου και εκρηκτικών μηχανισμών, την παροχή υλικού για τον έλεγχο και τη διοίκηση, την άμυνα στον κυβερνοχώρο, καθώς και την αποκατάσταση τραυματισμένων στρατιωτών».
Ο γγ του ΝΑΤΟ μίλησε για ανησυχία «που εμπνέει η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, που προκαλείται από τις ενέργειες της Ρωσίας». Την κατηγόρησε ότι «παραβιάζει καθημερινά την κατάπαυση του πυρός» και ότι «βάζει εμπόδια στο έργο των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη». Βεβαίως, το ΝΑΤΟ - συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής συγκυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς του - το οποίο στηρίζει την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, κάνει πως δεν ξέρει τίποτε για τις παραβιάσεις από αυτή και την κωλυσιεργία στην εφαρμογή των αποφάσεων της συμφωνίας του Μινσκ, που κατά τα άλλα θεωρεί «βάση για μια βιώσιμη λύση στη σύγκρουση». Επίσης, οι υπουργοί της λυκοσυμμαχίας δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν με την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία. Ακόμα, αναφέρεται ότι οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν τον Ιούλη στη Σύνοδο της Βαρσοβίας με τον Ουκρανό Πρόεδρο Π. Ποροσένκο.
Στην Ανατολική Ουκρανία και χτες σημειώθηκαν συγκρούσεις με τους πολιτοφύλακες των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ να καταγγέλλουν εκατοντάδες βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα που κλιμακώνονται οι μάχες, χτες στο Μινσκ της Λευκορωσίας είχε προγραμματιστεί συνάντηση της λεγόμενης Ομάδας Επαφής, υποτίθεται για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ