Σχολιάζει ο Οικοδόμος //
Όταν χρεοκόπησε και έκλεισε η Ηλεκτρονική οι εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο. Όταν χρεοκόπησε και έκλεισε το Ledra Marriott (Athens Ledra) οι εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο. Όταν  χρεοκόπησε και είναι έτοιμος να κλείσει ο Μαρινόπουλος (τα σούπερ μάρκετ του – όχι ο ίδιος…) οι εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο.
Αν όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρώνονταν στα σωματεία τους και έβγαιναν στο δρόμο όταν «κοίταζαν τη δουλειά» τους οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές και σήμερα δεν θα πέταγαν εργαζόμενους στο δρόμο.
Αν όλοι οι εργαζόμενοι έβγαιναν στο δρόμο όταν αγωνίζονταν οι χαλυβουργοί, οι οικοδόμοι, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της κοκα-κόλα, των τσιμέντων κ.ά., όταν έμεναν απλήρωτοι οι αναπληρωτές, οι ωρομίσθιοι, τα πεντάμηνα κ.ά., όταν έχαναν τη δουλειά τους εμποροϋπάλληλοι, εργάτες, τηλεφωνήτριες, υπάλληλοι, καθαρίστριες και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα απολυμένοι και άνεργοι, όταν τσεκουρώνονται μισθοί και συντάξεις και κατακρεουργούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν θα φτάναμε ως εδώ και δεν θα έπαιρναν και άλλοι σειρά για το δρόμο.
Αν όλοι οι εργαζόμενοι καταλάβαιναν και χρησιμοποιούσαν τη δύναμη της τάξης τους, τη δύναμή τους, τότε θα πέταγαν αυτοί στο δρόμο τους «μαρινόπουλους» που τους πίνουν το αίμα και τους πολιτικούς αγύρτες που τους κοροϊδεύουν και θα χάραζαν τον μοναδικό και παντοτινό δρόμο της δουλειάς, της μόρφωσης, του πολιτισμού, της χαράς της ζωής που αξίζουν και δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι άνθρωποι.