27 Σεπ 2016

Ξύλο στο υπουργείο Εργασίας

Ξύλο στο υπουργείο Εργασίας


Ενταση στη συγκέντρωση - διαμαρτυρίας για την περικοπή του εφάπαξ των Ξενοδοχοϋπαλληλων στο υπουργείο Εργασίας. Εργαζόμενοι έσπασαν τον κλοιό των ΜΑΤ και προσπάθισαν να σηκώσουν τα ρολά και να μπουν στο υπουργείο. Ακολούθησε ένταση με τους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι κατάφερνα να τους απωθήσουν. Οι εργαζόμενοι όμως κατάφεραν να ξηλώσουν την προμετωπίδα του υπουργείου.

Έξω από την πόρτα του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται συγκεντρωμένοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν γίνουν δεκτοί από την ηγεσία του υπουργείου.  Απαιτούν συνάντηση με τον υπουργό ή τον υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο που έχει βάλει την υπογραφή του στην απόφαση για το εφάπαξ.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων είχε προγραμματισμένη παρέμβαση και συνάντηση για το πρόβλημα των πολύμηνων καθυστερήσεων στην καταβολή των επιδομάτων ασθενείας τους. Στο μεταξύ όμως τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο δέχθηκαν ένα ακόμη πλήγμα από την Υπουργική Απόφαση που φέρνει νέες βαριές περικοπές στο εφάπαξ. Συγκεκριμένα, καταργείται το δικαίωμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων να λαμβάνουν εφάπαξ με τη συμπλήρωση 20 χρόνων εργασίας, ενώ επιβάλλονται και νέες μειώσεις της τάξης του 20%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ