23 Απρ 2017

Νέα δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών κατά προσφύγων


Νέα δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε πρόσφυγες έγινε την Πέμπτη 20 Απρίλη, στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, ανάλογη με εκείνη που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβρη, όταν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Τότε, οι χρυσαυγίτες είχαν πετάξει στον καταυλισμό πέτρες και μολότοφ από ύψος 10 έως και 20 μέτρων, ενώ είχαν κάψει και σκηνές προσφύγων. Προχτές το βράδυ, από την επίθεση με πέτρες στον καταυλισμό τραυματίστηκαν τρεις πρόσφυγες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από την προχτεσινή επίθεση αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν το μέλος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ματθαίος Μερμηγκούσης και ένα άλλο φασιστοειδές γνωστό στην περιοχή... Σύμφωνα με μαρτυρίες, την ώρα της επίθεσης κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν καλώντας τους χρυσαυγίτες να αποχωρήσουν. Μάλιστα, τα φασιστοειδή προκάλεσαν ζημιές και στους δρόμους της πόλης. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενοι για απρόκλητη επίθεση και σωματική βλάβη σε βάρος μεταναστών. Ο Μερμηγκούσης αντιμετωπίζει και την κατηγορία για αντιποίηση αρχής επειδή ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός. Ο συγκεκριμένος έχει κατηγορηθεί σύμφωνα με πληροφορίες και για επίθεση κατά διευθυντή ιστότοπου στη διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης και πορείας προς τον καταυλισμό της Σούδας το βράδυ της 14ης Σεπτέμβρη 2016.
Πριν την επίθεση στον καταυλισμό και οι δύο είχαν παρεισφρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Αγίας Αννας Καπέλα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, εναντίον της δραστηριότητας ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο νησί. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκε στον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, που ήταν με πολιτική περιβολή και παρενέβη για να γλυτώσει από τα χέρια των ακροδεξιών περαστικό οδηγό αυτοκινήτου που διαπληκτίστηκε μαζί τους. Το περιστατικό έληξε χωρίς να γίνουν συλλήψεις...

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου εξέδωσε ανακοίνωση για τα γεγονότα, εξηγώντας αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δήμου Χίου καταγγέλλει το φασιστικό εσμό που χειραγώγησε και έδωσε τον τόνο στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να διαμαρτυρηθεί, λόγω της απόφασης ΜΚΟ να ενοικιάσει την κλινική "Αυγουστή", προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τον δήμο και κατ' επέκταση την τοπική κοινωνία.
Με μπροστάρηδες γνωστούς υπόδικους φασίστες, υποψήφιους βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", προπηλάκιζαν και έβριζαν όποιον θεωρούσαν αντίπαλο και εχθρό σπέρνοντας το μίσος και την ξενοφοβία.
Με την προβιά του πολίτη μία εξ αυτών έφτυσε τους δημοτικούς συμβούλους, αναδεικνύοντας το ήθος που διέπει τους φασίστες, αποπροσανατολίζοντας για άλλη μια φορά για τις αιτίες των προβλημάτων και τους υπεύθυνους.
Δυστυχώς, μετρημένη στα δάκτυλα μερίδα των κατοίκων της περιοχής, μιμήθηκε αυτές τις συμπεριφορές και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εναντίον της δημοτικής συμβούλου της "Χιακής Συμπολιτείας", γεγονός που καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή.
Η συνέχιση των επεισοδίων στο χώρο της Σούδας με τους φασίστες προβοκάτορες να ρίχνουν πέτρες στους πρόσφυγες και την Αστυνομία να τους κυνηγά μεν, αλλά να μη συλλαμβάνει κανένα τους, αποδεικνύει το στημένο σκηνικό έντασης από μεριά των χρυσαυγιτών που διψούν για αίμα, αλλά και την κατ' εξακολούθηση αναποτελεσματικότητα της Αστυνομίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Τα παραπάνω επεισόδια αναδεικνύουν και τις ευθύνες όλων όσων με δικαιολογημένη αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας κινητοποιούνται, χωρίς όμως να διαχωρίζουν τη δράση τους από τους φασίστες, αλλά τους αφήνουν να έχουν και τον πρώτο λόγο.
Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί μας και τη χώρα, αναδείξαμε τις ευθύνες της για την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ στο προσφυγικό πρόβλημα, αφού με τη δική της συνενοχή λειτουργούν λες και είναι σε ξέφραγο αμπέλι, καταγγείλαμε την ίδια και τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ , ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ) που συμφώνησαν στην επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. Αναδείξαμε τα δικαιώματα των προσφύγων, ανθρώπων που είναι θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Μέση Ανατολή και αλλού με τον έναν ή άλλον τρόπο.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με συγκεκριμένο σχέδιο έχει αφήσει την τοπική κοινωνία με τους φόβους και τις ανασφάλειές της, με την τσακισμένη της ζωή από την καπιταλιστική κρίση, έρμαιο στο φασιστικό δηλητήριο των χρυσαυγιτών, αφού αντί να απεγκλωβίζει κόσμο από το νησί, αντί να κλείσει τη Σούδα σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βγάζει την ουρά της απέξω, ώστε να πετύχει τους στόχους της που είναι η δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ.
Έτσι εξηγείται το ότι οι ΜΚΟ λύνουν και δένουν πάνω στο νησί, έτσι εξηγείται η υποστελέχωση του νοσοκομείου που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω και των προσφυγικών ροών, έτσι εξηγούνται οι καθυστερήσεις στο άσυλο, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη ΒΙΑΛ, η διατήρηση της Σούδας κλπ.
Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίσαμε τη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής στην πρώην κλινική "Αυγουστή" και επιστήσαμε την προσοχή της δημοτικής αρχής απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο προς το οποίο πρέπει με σαφήνεια να οριοθετηθεί, αφήνοντας στην άκρη "χλιαρές" συμπεριφορές, που δίνουν το δικαίωμα να μας φτύνουν.
Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι ως ΛΑΣ παλεύουμε για:
- Άμεση μετακίνηση από τα νησιά των προσφύγων και μεταναστών προς την ηπειρωτική χώρα και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
- Καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ και της συμφωνίας με την Τουρκία, που ψήφισε και υλοποιεί η κυβέρνηση και μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου σε ειδική ζώνη εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών.
- Ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την πρόσληψη των εργαζομένων που σήμερα είναι σε ΜΚΟ και με προσωρινές συμβάσεις σε διάφορα προγράμματα (ΟΑΕΔ, Πρώτη Υποδοχή, Επιτροπή Ασύλου κλπ.). Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, ΑμεΑ, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
- Καμία συμμετοχή ΜΚΟ.
- Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
- Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι από τις ζημιές που έχουν υποστεί.
- Να καταδικαστούν οι τραμπουκισμοί και η βία των ναζιστικών - φασιστικών ομάδων. Να απομονωθούν αυτοί που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα, τους πρόσφυγες και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
- Να φύγουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από το Αιγαίο και να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, πριν έρθει η σειρά μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ