21 Μαΐ 2017

«Αριστερά» του ΔΝΤ





«Αριστερά» του ΔΝΤ

 

 
 
    Μιλούν για «εξιτήριο» από τα Μνημόνια!
   
 Κι όμως:
  
  Ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο – αυτό που αποκαλούν «τεχνική συμφωνία» – με το οποίο παίρνουν νέα μνημονιακά μέτρα μέχρι το 2022!
  
  Το είδος της λογικής που διατείνεται ότι «το Μνημόνιο τελειώνει το 2018», την ώρα που επιβάλλονται μνημονιακά μέτρα τουλάχιστον μέχρι το 2022, είναι μια «λογική» που συνταιριάζει απόλυτα με το είδος της «Αριστεράς» που εκπροσωπούν.

   
 Ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο που ακόμα και για τα «θετικά» (βλέπε: 
ψευτοαντίμετρα) που περιέχει, προβλέπει ότι: Οι διατάξεις των αντιμέτρων
«τίθενται σε εφαρμογή από 1.1.2019 και από 1.1.2020 αντιστοίχως, υπό την προϋπόθεση και στο βαθμό που, σύμφωνα με εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία  με  την  Ευρωπαϊκή  Κεντρική  Τράπεζα,  τον  Ευρωπαϊκό  Μηχανισμό Σταθερότητας  και  τις  ελληνικές  αρχές,  στο  πλαίσιο  της  τελικής  αξιολόγησης  του Προγράμματος  Οικονομικής  Προσαρμογής, δεν  προκαλείται  απόκλιση  από  τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, όπως αυτοί καθορίζονται στο ως άνω Πρόγραμμα». 
    Τι λένε:

    Δυο χρόνια μετά την υποτιθέμενη «λήξη του Μνημονίου» ακόμα και τα περίφημα «αντίμετρά τους» θα υλοποιηθούν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν από το ΔΝΤ και από όλο το απαράτ των λεγόμενων «θεσμών». 
  
    Δηλαδή, την ίδια ώρα που ψήφισαν ότι 5 χρόνια μετά ούτε συσσίτια στα σχολεία δεν θα μπορούν να μοιραστούν στη χώρα χωρίς την άδεια του ΔΝΤ, αυτοί βγάζουν λογύδρια περί «τέλους» της επιτήρησης, της κηδεμονίας και της επιτροπείας!

   Τρέλα; Όχι, «πρώτη φορά ΔουΝουΤουΑριστερά»…

Πηγή: Real News 21/5/2017

1 σχόλιο:

  1. ΣΑΝ... ΤΟΤΕ (14-27 ΜΑΗ 1944)

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2011/05/blog-post_15.html

    και...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/05/1944_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

TOP READ