25 Ιουν 2017

«Δράση» σε βάρος της Βενεζουέλας ζητούν οι ΗΠΑ

       

Νέα παρέμβαση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα έκανε η Ουάσιγκτον, με την Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, να τονίζει πως «η τραγική κατάσταση στη Βενεζουέλα απαιτεί δράση». Πρόσθεσε ακόμα ότι η χώρα της επιδοκιμάζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλουν και άλλοι για «τη διατήρηση της αφοσίωσης του ημισφαιρίου μας στη δημοκρατία».
Σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», η αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας καταδίκασε κατηγορηματικά την αμερικανική έκκληση και αντιπροέβαλε μια δήλωση με την υπογραφή 57 χωρών. Εκεί καταγγέλλεται «κάθε ενέργεια που διαταράσσει την ειρήνη, την ηρεμία και τη δημοκρατική σταθερότητα, υπονομεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και απειλεί την κυριαρχία της». Τη δήλωση αυτή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Νότια Αφρική, Αίγυπτος και Κούβα.

Στο μεταξύ, χτες, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας έδωσε οδηγίες για τον περιορισμό της χρήσης όπλων από την αστυνομία, μετά το προχτεσινό θάνατο ενός νέου στη διάρκεια διαδηλώσεων που συνεχίζει να οργανώνει η αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ